Pankista on apua koko matkan ajan rakentajalle kohti omaa unelmaa. Jokainen rakennushanke on yksilöllinen ja yhteistyö pankin ja rakennuttajan kesken kestää aktiivisesti vuodesta kolmeen vuotta. Tämän jälkeen voidaan jo suunnitella hieman verhojenkin väriskaalaa.

Pankin kanssa yhteistyö lähtee rahoitustarpeesta ja pankkiin tulevasta luottohakemuksesta. Rahoitustarpeen kartoittaminen ja rakennettavan kohteen läpikäyminen on tärkeä vaihe pankin toimihenkilön kanssa, jotta jo alusta asti hanke on omille resursseille sopivan kokoinen. Neuvottelut voidaan käydä verkkoneuvotteluna, puhelimitse tai perinteisesti konttorilla. Verkkoneuvottelun voi käydä vaikkapa tontilta käsin, samalla kun mittailee terassin paikkaa.

Hankkeen edetessä pankille toimitetaan valmiusastetodistuksia ja olenpa joskus saanut kutsun kahvillekin, kun ensimmäiset laudat on saatu pystyyn. Termarikahvit kevätauringossa maistuvat aina!

Virtuaalikahveja ollaan toki käyty huomattavasti useammin ja tämä onkin ollut suuri helpotus myös rakentajan kiireiseen arkeen. Digineuvottelun voi suorittaa lähes auringon noususta laskuun, sillä arkisin OP Länsi-Suomesta varattavissa on aikoja 8-20.

Vaikka usein ajatus on jo verhojen väreissä, on tärkeää muistaa huolehtia itsestä ja läheisistä myös rakennusprojektin aikana. Oman yhteyshenkilön kautta rakentaja pystyy pitämään ajan tasalla myös vakuutukset, oli kyse sitten rakennuksesta, talkoolaisista tai itse rakentajasta perheineen. Monesti myös vanhan asunnon myynti tulee eteen rakennusprojektin alussa, joten OPKK elää myös unelmien toteuttamisessa mukana. Kun haluat tehdä unelmistasi totta, me autamme mielellämme!

Eveliina Aaltonen

Kirjoittaja työskentelee asiakkuuspäällikkönä OP Länsi-Suomessa ja on ollut mukana monen unelman toteuttamisessa.

PS. Asuntomessuille rakentavan Juhan ja Sannan pankkiasiointi on hoitunut koko projektin ajan kätevästi verkossa.