Hippo-kisojen suosio on kasvanut vuosien saatossa. Kisojen konseptiin kuuluu liikunnan ilosanoman lisäksi onnistumisen ilmapiiri ja hyvä mieli. Kirsikkana kakun päällä on myös kaikkien himoitsemat Hippo-mitalit, jonka jokainen osallistuja saa muistoksi suorituksen jälkeen. Myös vanhempien lasten sarjoissa kolme ikäryhmän parasta palkitaan osallistumismitalien lisäksi kulta-, hopea-, tai pronssimitaleilla. Jännitystä on kisapäivänä ilmassa, ja joskus tuntuukin, että paikalle saapuneet vanhemmat ja kannustusjoukot jännittävät pieniä kisaajia enemmän. 

Heinolassa, Iitissä ja Lahdessa riitti liikunnan riemua

Kesän 2023 ensimmäiset Hippo-kisat kisailtiin Iitissä ja Heinolassa samaisella kesäkuun viikolla. Iitissä osallistujia oli yhteensä 168 lasta, joista jokainen suoritti haluamansa lajin joko juoksussa, pallonheitossa, kuulantyönnössä tai pituushypyssä. Iitin Pyrintö toimi kisajärjestäjänä, ja paikalla olikin useita seuran varusteisiin varustautuneita lapsia ja nuoria. Paikalliset vapaaehtoiset ja seuran työntekijät olivat myös saapuneet paikalle varmistamaan onnistuneen kisapäivän.

Heinolassa kisaajia oli puolestaan 163 lasta, jotka kilpailivat samaisissa lajeissa kuin Iitissä. Heinolan Hippo-kisojen kisajärjestelyistä vastasi Heinolan Isku. Tunnelma molempina kisapäivinä oli käsinkosketeltava, kun ilmassa oli naurua ja intoa, kannustushuudoista puhumattakaan. Oli ihana huomata, miten sankoin joukoin perheet olivat saapuneet kisoihin kannustamaan pieniä kilpailijoitaan. Lasten kasvoilla näkyi aito riemu ja ylpeys, kun he saivat ikiomat numerolaput koristamaan paitaansa. Ylävitosten ja tsemppitoivotusten saattelemina pienet kilpailijat lähtivät OP:n teltalta kohti omaa suorituspaikkaansa.

Lahden Hippo-kisat järjestettiin elokuussa Radiomäellä Lahden Ahkeran toimesta. Näissä kisoissa tehtiin historiaa, sillä osallistujia oli ennätysmäärä – huikeat 849 lasta! Tämän huomasi myös kisapäivänä varmasti jokainen, sillä meteliä ja vipinää kisa-alueella riitti. Paikalle saapunut jäätelömyyjäkin teki varmasti kesän parhaan tuloksensa. Lahden Hippo-kisoissa kisailtiin samoissa lajeissa kuin Iitissä ja Heinolassa, lisänä keihäänheitto.

OP Päijät-Häme kiittää Iitin Pyrintöä, Heinolan Iskua ja Lahden Ahkeraa myös tänäkin vuonna upeista lasten tapahtumien järjestämisestä. Isoin kiitos kuuluu myös paikallisille: Ilman teidän osallistumistanne ei olisi myöskään Hippo-kisoja. 

Mikä Hippo? Mitkä Hippokisat?

Hippo-hahmo on tuttu osuuspankkien asiakkaille jo vuosikymmenten ajalta. Hippo on osuuspankin keulahahmo, joka on kaikkien kaveri, kannustava ja helposti lähestyttävä. Hippo-hahmon ydinlupaus on edistää perheiden yhteistä tekemistä ja tukea arjen fiksuja valintoja. Hippo vahvistaa lasten itsetuntoa yhdessä tekemisen ja onnistumisen kokemusten kautta. Sen voi bongata osuuspankkien tapahtumista, esimerkiksi Hippo-kisoista. Hippoja löytyy kolme erilaista: Hanna Hippo, Henri Hippo ja Hille Hippo.

Hippo-kisat ovat legendaarisia Suomessa järjestettäviä lapsille suunnattuja urheilukilpailutapahtumia. Osuuspankit ympäri Suomen mahdollistavat yhdessä paikallisten urheilutoimijoiden kanssa kyseiset tapahtumat. Hippo-kisojen ydinsanoma on kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Paikkakuntakohtaisesti Hippo-kisat tuovat maksuttoman, hyvän mielen tapahtuman, johon kannustetaan paikallisia lapsiperheitä mukaan. Riemu ja ilo on huipussaan, kun Hippo saapuu paikalle kannustamaan, naurattamaan ja poseeraamaan yhteiskuviin! Hippo-kisoja järjestetään Päijät-Hämeessä yleisurheilun lisäksi myös talvisin hiihdossa.

Nähdään viimeistään ensi kesänä taas Hippo-kisojen merkeissä. Muistathan, että myös Hippo-hiihdot tulevat talvella! 

Hippo.fi -sivustolta löydät tekemistä perheen pienimmille ja paikkakuntasi Hippo tapahtumat