Lahjoituksesta 5000 euroa annettiin toimialueemme Lahden, Hollolan, Heinolan, Iitin ja Nastolan SPR:n osastojen Ystävätoiminnan kautta ikäihmisten yksinäisyyden helpottamiseksi ja ehkäisemiseksi. SPR:n Ystävätoiminta välittää vapaaehtoisia ystäviä toisen ihmisen läsnäoloa kaipaaville. Vapaaehtoiset tekevät tärkeää työtä yksinäisten ikäihmisten auttamiseksi.

Ikääntyneelle yksin asuvalle vapaaehtoisen ystävän vierailut tuovat iloa yksinäiseen arkeen. Ystävän seura voi auttaa ikäihmistä lähtemään liikkeelle kodin ulkopuolelle tai piristää arkea kotioloissa. Ystäviä tarvitaan myös lyhytkestoiseen ja kertaluontoiseen asiointiapuun, kuten avuksi yksittäiselle lääkäri- tai kauppareissulle.

- Arvostamme paljon lahjoitusta ikäihmisten yksinäisyyden hyväksi. Korona-aika on haastanut ystävätoimintaa, mutta pikkuhiljaa olemme päässeet toiminnassa taas lähemmäs normaalia. Esimerkiksi Lahden SPR:n osaston Ystävätoiminnassa lahjoituksella on suunniteltu järjestettävän ikäihmisille yhteinen tilaisuus, jossa nautitaan yhdessäolosta ja musiikista. Tarkkaa ajankohtaa tilaisuudelle ei ole vielä voitu päättää, mutta toivomme pian voivamme järjestää tilaisuuden turvallisesti, kertoo Emma Peura SPR:n Hämeen piiristä.

SPR:n paikallisosastoihin yhteyttä ottamalla voit löytää itsellesi tai läheisellesi vapaaehtoisen ystävän. Yhdessä ystävän kanssa voi tehdä monenlaisia molempia kiinnostavia asioita: esimerkiksi jutella, ulkoilla tai käydä kahvilla. SPR:n vapaaehtoiset ystävät myös auttavat palvelutaloissa asuvia ikäihmisiä esimerkiksi ulkoilun tai muun ryhmätoiminnan merkeissä.

- Vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan toimintaamme. Kaikki ystäviksi haluavat saavat koulutuksen tehtävään. Ystävätoiminnan vapaaehtoiset antavat aikaa sen verran kuin haluavat ja omassa elämäntilanteessaan pystyvät – tärkeintä on kyky kuunnella ja olla läsnä, Emma jatkaa.

Lue lisää SPR:n ystävätoiminnasta.

OP Päijät-Häme - Yhdessä yli kaikkien aikojen