Lukiotuntien lomassa pojat pohtivat, että kesätöiden löytäminen näyttää vaikealta . Pikkupojista asti autojen peseminen on ollut tuttua hommaa. Eräällä matematiikan tunnilla Vili ja Lasse heittivät ilmaan ajatuksen: toimisiko oman autopesupalveluihin keskittyvä yritys mielenkiintoisena kesätyönä? Kun vielä Vilin lapsuudenkaveri Leevi pyydettiin mukaan, oli yrittäjäkolmikko kasassa. Yrityksen nimi NAP Autopesu koottiin perustajiensa sukunimien ensimmäisistä kirjaimista.

-Lähdimme yrittäjiksi 4H Kesäyrittäjinä. 4H järjesti koulutuksen sekä tarjoaa vakuutukset, ja kaupungilta saimme kesäyritystuen oman yritystoiminnan aloittamiseen. 4H Kesäyrittäjyys ei vaatinut y-tunnuksen perustamista, mutta jos toiminta lähtee hyvin käyntiin ja haluamme laajentaa, voimme tehdä sen myöhemminkin, Lasse kertoo.

Lahden kaupunki tukee jälleen lahtelaisia koululaisia ja opiskelijoita tänä kesänä yrittäjyyteen yhteistyössä Lahden 4H-yhdistyksen kanssa. 4H-yhdistys järjesti kesäyrittäjille kurssin, auttoi oman liikeidean kirkastamisessa ja on nuorten tukena kesän ajan. NAP Autopesun perusajatus on yksinkertainen, niin kuin hyvän liikeidean kuuluu ollakin: autojen pesupalvelu tuodaan suoraan asiakkaan luokse, ja  auto puhdistetaan asiakkaan toiveen ja tarpeen mukaan ulkoa ja sisältä. NAP Autopesu tuo mukanaan tarvittavat välineet auton pesuun, mutta vesi- ja sähköpiste tulee löytyä asiakkaalta. Maksut hoituvat kätevästi ja reaaliaikaisesti mobiilimaksupalveluilla kuten Siirrolla.

-Palvelemme ensisijaisesti Nastolassa sekä muualla Lahden lähialueilla – osalla meistä on jo ajokortit, niin pääsemme liikkumaan tarvittaessa myös hieman kauemmas. Käytämme biohajoavia pesuaineita ja pesemme autot aina huolellisesti. Lisätietoa meistä ja palveluistamme löytyy verkkosivuilta ja somesta, Vili kertoo.

-Toivottavasti kesä pitää sisällään sopivan tasapainon työtä ja vapaa-aikaa. Tarkoituksena on tienaamisen lisäksi harrastaa, lomailla ja ladata akkuja syksyn toisen vuoden lukio-opintoja varten. Kesäyrittäjyys on myös siksi hyvä vaihtoehto, että voi välillä ottaa myös vähän rennommin ja elää omien aikataulujen mukaan, Lasse kertoo.

NAP Autopesulle perustettiin OP Päijät-Hämeelle tarvittavat pankkipalvelut: käyttötili, verkkopalvelu ja yrityksen pankkikortti. Uuden yrityksen pankki- ja vakuutusasiat kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman varhain, jotta yrityksen arki on sujuvaa heti alkuun. OP:n verkkopalvelussa voi hakea helposti yhdellä hakemuksella yrityksen tarvitsemat pankkipalvelut, mutta alkuun pääsee myös soittamalla OP:n asiakaspalveluun.