Osuustoimintaan kuuluu, että pankit käyttävät tuloksensa muun muassa asiakkaiden hyväksi keskittämisetuina ja muina taloudellisina etuina, sekä tekevät paikallisesti vastuullisuustekoja esimerkiksi hyväntekeväisyyslahjoituksien tai yhteistyökumppanitukien muodossa. OP Päijät-Hämeen kumppaniyhteistyö vahvistaa paikallisten urheiluseurojen menestystä, liikuttaa alueella tuhansia lapsia ja nuoria sekä tuo yhteisiä elämyksiä omistaja-asiakkaille.

-Perustehtävämme on edistää omistaja-asiakkaiden ja toimialueen menestystä ja hyvinvointia. Kun liiketoimintamme on kunnossa, pystymme rakentamaan kumppanuuksia eri yhteistyötahojen kanssa ja edistämään myös sitä kautta paikallista elinvoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä, kertoo pankinjohtaja Ilona Iiskonmäki OP Päijät-Hämeestä.

Muuta evästeasetuksiasi

Yhteistyökumppanit ovat Lahti Basketballin toiminnassa kaiken perusta. -Roope Suonio, Lahti Basketball

- Pyrimme olemaan helposti lähestyttävä kumppani nyt ja tulevaisuudessa kaikille yhteistyökumppaneille, kuten matkassamme alusta asti olleelle OP Päijät-Hämeelle. Koronakaudella yhteistyön ja yhteistyökumppaneiden merkitys korostui entisestään: meillä se tiivisti yhteisöä ja teki siitä monella tapaa entistä vahvemman, kertoo Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio.

Kumppanuuksien kautta pystymme vahvistamaan paikallista elinvoimaisuutta sekä vaikuttamaan myös nuorten taloustaitojen kehittämiseen.

Yhteistyökumppanuudet ovat toimintamme kivijalka. -Juho-Matti Heikari, FC Lahti

- Yhteistyömme OP Päijät-Hämeen kanssa perustuu yhteiseen tahtotilaan edistää paikallista elinvoimaisuutta. Jalkapallo on harrastajamääriltään alueen suurin laji ja tämän myötä meillä on seurayhteisönä iso vastuu lasten liikuttajana, kasvattajana sekä elämysten tuottajana. OP Päijät-Hämeen, FC Lahden ja FC Reippaan #äläpelaayksin -hanke ottaa kantaa vanhempien läsnäoloon lasten harrastuksissa, lasten ja nuorten taloustaitoon sekä syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn. Uskon, että voimme yhteistyömme kautta aidosti vaikuttaa näihin merkittäviin asioihin, kertoo FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari.

Omistaja-asiakkaille etuja

Paikallisista elämyksistä hyötyy myös omistaja-asiakas: useat yhteistyökumppanuudet pitävät sisällään myös etuja omistaja-asiakkaille esimerkiksi ottelutapahtumiin ja OP Päijät-Hämeen sosiaalisen median kanavissa pääsee toisinaan kurkistamaan yhteistyökumppanien toimintaan tai osallistumaan kumppanituotteiden arvontoihin.

-Koronavuosi ja erilaiset rajoitukset ovat haastaneet myös kumppaneidemme toimintaa monilla eri tavoilla: esimerkiksi yleisörajoitukset tapahtumissa ovat tuoneet osalle kumppaneista merkittäviä taloudellisia menetyksiä. Meille on tärkeää, että olemme voineet tukea kumppaneitamme myös tänä vaikeampana ajanjaksona – haluamme uskoa, että yhdessä menestymme läpi kaikkien aikojen, Iiskonmäki jatkaa.

Vaikka yhteisömme ei päässyt kokoontumaan normaaliin tapaan, on se näyttänyt voimansa sekä osoittanut Pelicansin merkityksellisyyden koko Päijät-Hämeelle. -Jari Pohjonen, Lahden Pelicans

-Kuluneen kiekkokauden aikana koronarajoitukset veivät meiltä mahdollisuuden ottaa yleisöä otteluihin, minkä myötä lippu- ja ottelutapahtumatuotot romahtivat lähes nollaan. Yrityskumppaneidemme vahva tuki voimakkaasti rajoitetussa toimintaympäristössä on entisestään korostunut. Yleisörajoitukset muuttivat myös yhteistyötä: ottelutapahtumien näkyvyyden sijaan teimme yhdessä sisältömarkkinointivideon ja liigajoukkueemme nuori ja lahjakas hyökkääjä Elias Vilen otti OP Päijät-Hämeen Instagramin storyt ottelupäiväksi haltuunsa, kertoo asiakkuus- ja myyntijohtaja Jari Pohjonen Lahden Pelicansista.

Mahdollisuus vaikuttaa pankin edustajistossa

Monipuolisten etujen lisäksi omistaja-asiakkailla on aito vaikutusmahdollisuus oman osuuspankkinsa päätöksentekoon ja sitä kautta oman lähiseutunsa kehittymiseen. Omistaja-asiakkaat päättävät siitä, millainen edustajisto osuuspankilla on ja kuinka omistaja-asiakkaiden ääni tuodaan kuuluviin pankin hallinnossa. Asettumalla ehdokkaaksi ja äänestämällä jokaisella omistaja-asiakkaalla on siis valta vaikuttaa.