Kodin tai loma-asunnon hankinta täysin digitaalisesti voi helpottaa arkeasi, jos olet hankkimassa asuntoa uudelta paikkakunnalta tai pankkisi konttori on toisaalla. Tämä on hyvinkin yleinen tilanne esimerkiksi loma-asuntojen kauppojen suhteen.

Hyppää mukaan asuntoesittelyyn vaikka kotisohvaltasi

OP Koti Etäesittely on helppo ja turvallinen tapa tutustua kiinnostavaan kotiin tai loma-asuntoon. Välittäjä esittelee asuntoa videoyhteyden avulla ja esittelyyn liittyneet asiakkaat voivat esittää kysymyksiä palvelun chat-toiminnon avulla. Yksityisyytesi säilyy, sillä osallistujien henkilötietoja ei näy esittelyn aikana julkisesti.

- Etäesittely on hieno ja uudenaikainen tapa esitellä koteja. Esittelyssä kävelen asunnossa kiertäen joka huoneen ja kerron matkalla tietoja kodista. Luen aina asiakkaiden esittämät kysymykset ääneen ja vastaan sen jälkeen. Asiakkaat ovat antaneet pelkkää positiivista palautetta etäesittelyistä, kertoo OP Koti Päijät-Hämeen myyntineuvottelija Simo Suhonen.

"Sain kaiken mitä esittelyltä halusin, olisin voinut tehdä tarjouksen etäesittelyn perusteella!"

Etäesittelyyn voit osallistua, vaikka omalta kotisohvaltasi. Sinun tulee ilmoittautua esittelyyn kiinnostavan kohteen tiedoista, joko op-koti.fi -sivustolta tai tunnetuimpien asunnonvälityssivustojen (Etuovi, Oikotie) kautta. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi linkin, josta pääset liittymään esittelyaikaan linjoille.

Asunnon ostotarjouksen tekeminen onnistuu myös sähköisesti. Kun olet löytänyt sinulle sopivan kodin, keskustele välittäjäsi kanssa miten ostotarjous on järkevintä hoitaa.

Unelmien toteuttaminen alkaa luottohakemuksesta

Voit käydä asuntolainaneuvottelut helposti joko puhelimitse tai verkkoneuvotteluna. Näin sinun ei tarvitse yrittää löytää sopivaa aikaa, jolloin pääset asioimaan pankin konttorissa, vaan voit käydä neuvottelun, vaikka työpäivän lomassa. Ennen varsinaista lainaneuvottelua on hyvä täyttää luottohakemus op.fi -palvelussa, näin pankilla on valmiina neuvottelua varten tarvittavat perustiedot sinusta ja suunnittelemastasi hankkeesta.

- Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, kuinka helposti asiat hoituvat digitaalisesti. Soitamme asiakkaalle luottohakemuksen saavuttua meille ja varaamme neuvotteluajan sopivalle ajankohdalle, kuvailee asiakkuusasiantuntija Tiia Koponen OP Päijät-Hämeen toimintamallia.

Luottohakemus kannattaa tehdä verkkopalvelussa jo siinä vaiheessa, kun alat suunnittelemaan uuden kodin hankkimista. Asuntolainaneuvottelussa suunnitellaan yhdessä juuri sinulle ja perheellesi sopiva turvallinen rahoituskokonaisuus. Löydettyäsi mieluisan kodin sovitaan lopullinen rahoitusratkaisu.

Kun kodin hankinta on siinä vaiheessa, että olet valmis allekirjoittamaan luottoasiakirjat, saat tehtyä sen helposti ja turvallisesti sähköisen allekirjoituspalvelumme kautta. Avaat asiakirjat järjestelmässä, luet ne huolellisesti läpi ja allekirjoitat sähköisesti omilla pankkitunnuksillasi.

Asuntokauppa voidaan tehdä juuri silloin kun sinulle sopii

Allekirjoitettuasi laina-asiakirjat sähköisesti, on sähköinen asuntokauppa luonteva ja vaivaton jatkumo kokonaisuudelle. Ammattitaitoinen välittäjä on laatinut kauppakirjan aivan kuten fyysiselle kaupallekin, jonka myyjä ja ostaja hyväksyvät omilla pankkitunnuksillaan oman aikataulunsa mukaisesti.

- Sähköinen asuntokauppa helpottaa suunnattomasti aikataulujen sopimisessa. Asuntokauppa voidaan viedä loppuun hyvinkin joutuisasti, kun kalenterista ei tarvitse etsiä yhteistä vapaata aikaa, joka sopisi kaikille kaupan osapuolillle; ostajalle, myyjälle, välittäjälle ja pankille. Sinun ei siis tarvitse enää matkustaa pankille tehdäksesi asuntokaupat, valaisee Simo Suhonen.

Kaupanteon kanssa samassa yhteydessä hoituu myös kauppahinnan maksu sekä muut maksut, kuten varainsiirtoveron maksaminen.

- Pankki hoitaa rahaliikenteen asiakkaiden puolesta. Myös osakekirja siirtyy pankin toimesta. Sähköisen asuntokaupan paras juttu on ehdottomasti sen joustavuus, koska se ei ole aika- tai paikkasidonnainen. Voit olla lomalla, töissä tai muuten varattu, ei tule kilometrikuluja eikä ansionmenetyksiä, iloitsee OP Päijät-Hämeen asiakkuusneuvoja Pauliina Honkanen.

Digitaaliset palvelut parhaimmillaan helpottavat ja sujuvoittavat arkeamme. Kun sinulla on ajatuksissa kodin hankinta, älä epäröi kääntyä asiantuntijoidemme puoleen. Löydämme yhdessä parhaimmat ratkaisut unelmiesi toteuttamiseen!

Haaveissa uusi koti Päijät-Hämeessä - ota meihin yhteyttä!