Perustehtävämme mukaisesti kuljemme asiakkaiden arjessa mukana edistäen heidän sekä koko toimialueen taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. OP Päijät-Häme on paikallinen asiakkaidensa omistama, OP Ryhmään kuuluva osuuspankki. 

1. Päätökset tehdään aina paikallisesti

Tunnemme toimialueemme ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Teemme päätökset aina paikallisesti. Pankkimme ylimmän johdon löydät Lahdesta Trion konttorista.

OP Päijät-Hämeen ylintä päätösvaltaa käyttää omistaja-asiakkaiden keskuudestaan valitsema edustajisto. Se hyväksyy muun muassa osuuspankin tilinpäätöksen ja tekee merkittävimmät pankin toimintaa koskevat päätökset. Edustajisto valitsee keskuudestaan hallintoneuvoston, jonka tehtävänä on valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan hoitamaa pankkia. OP Päijät-Hämeen hallitus koostuu toimialueeltamme valituista henkilöistä, joilla on monipuolista osaamista, kokemusta ja asiantuntemusta eri yrityssektoreilta. Hallitus johtaa osuuspankin toimintaa lainsäädännön, osuuspankin sääntöjen ja ohjesäännön sekä keskusyhteisön vahvistamien ohjeiden mukaan.

2. Kaikki palvelut saman katon alta

Saat meiltä OP Päijät-Hämeestä päivittäiset pankkipalvelut, rahoitus-, sijoitus-, kiinteistönvälitys-, vakuutus- sekä lakipalvelut, niin henkilö- kuin yritysasiakkaana. Paikallisena toimijana tunnemme asiakkaamme ja teemme päätökset täällä – lähellä sinua.

Autamme sinua löytämään tavoitteisiisi sopivimman ratkaisun säästää ja sijoittaa suunnitelmiesi pohjalta yhdessä paikallisen asiantuntijamme kanssa. Jos haluat yksilöllisen sijoitussuunnitelman yli 100 000 euron omaisuudellesi, OP Private on luotettava ja vastuullinen kumppani varallisuutesi hoitoon. Tarjoamme sinulle maan kattavimmat ja täysin kotimaiset varainhoitopalvelut paikallisesti, henkilökohtaisen varainhoitajan sekä yksilöllisen suunnitelman sijoitusvarallisuudellesi. OP Private -yhteyshenkilösi avulla kartutat omaisuuttasi niin, että turvaat oman ja läheistesi elintason nyt ja tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä varallisuudenhoidon asiantuntijoihimme.

Ota yhteyttä OP Private asiantuntijoihimme.

Olemme yrityksesi päivittäisen rahaliikenteen hoitaja sekä rahoituksen, kassanhallinnan, varainhoidon ja vakuuttamisen kumppani. Tarjoamme paikallisesti ensiluokkaiset palvelut ja asiantuntevat neuvot kaikenkokoisten yritysten tueksi.

Ota yhteyttä yrityspalveluiden asiantuntijoihimme.

Paikalliset asumisen asiantuntijamme selvittävät kanssasi sinulle ja taloudellesi sopivan ja turvallisen asuntolainan sekä turvan kodille ja perheelle. Voit ottaa yhteyttä OP Kotiin, kun asunnon myynti on ajankohtaista ja haluat toteuttaa asumisen unelmasi ammattitaitoisen välittäjän kanssa!

Ota yhteyttä rahoituksen asiantuntijoihimme. 

OP Päijät-Hämeen lakipalvelut auttavat elämäsi lakiasioissa. Varmista asiantuntijan kanssa sinun elämäntilanteeseesi oikeat juridiset asiakirjat!

3. Omistaja-asiakkaan etu ohjaa toimintamme

Omistaja-asiakkuuden toimintalogiikkaa voi avata esimerkiksi vertaamalla sitä pörssiyrityksen osakkeiden omistukseen. Osuuskunnissa omistajuus kytkeytyy sijoittajaroolin sijasta asiakkuuteen.

Omistaja-asiakkaana saat tuntuvat alennukset pankki- ja vakuutuspalveluista ja vain omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia. OP:n tuloksesta osa jaetaan palveluiden käytön mukaan omistaja-asiakkaille OP-bonusten muodossa. Vuoden 2021 aikana OP Päijät-Hämeen omistaja-asiakkaille on maksettu bonuksia yhteensä 2,6 miljoonaa euroa.
Kumppanimme tarjoavat omistaja-asiakkaillemme valtakunnallisia sekä paikallisia etuja Lahdessa, Hollolassa, Heinolassa ja Iitissä esimerkiksi urheilu- ja kulttuuritapahtumiin, kuten Pelicansin, LABA:n tai FC Lahden otteluihin tai Lahden Kaupunginteatterin näytöksiin. Voimassa olevat edut löydät OP-mobiilin Edut-osiosta.

4. Teemme tekoja yhteisömme hyväksi paikallisesti

Onnistumisemme liiketoiminnassamme mahdollistaa myös hyvän tekemisen ympäröivässä yhteisössämme. Osallistumme aktiivisesti toimialueemme kehittämiseen mm. yhteistyökumppanien tukemisen ja hyväntekeväisyyslahjoituksien kautta. Kumppanuudet ovat meille tärkeitä vastuullisuustyömme toteuttajia.

Tuemme toimialueellamme liikuntaa, kulttuuria, koulutusta ja osaamista. Viime vuosien merkittäviä lahjoituksia ovat mm. 125 000 euron suuruinen lahjoitus LUT-yliopistolle vuonna 2019 ja 50 000 euron suuruinen lahjoitus LAMK-ammattikorkeakoululle vuonna 2018. Olemme tarjonneet vuonna 2020 ja 2021 sadalle nuorelle kesäduunipaikan paikallisessa yhdistyksessä, maksamalla nuorten palkkoja yhteensä 80 000 eurolla. Vuonna 2020 teimme myös 20 000 euron suuruisen lahjoituksen vähävaraisille lapsiperheille, yksinäisten ikäihmisten auttamiseen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn toimialueellamme.

Lue lisää vastuullisuusohjelmastamme.

Muuta evästeasetuksiasi

5. Maksamme yhteisöveron kotikuntaamme

Paikallisena toimijana maksamme yhteisöveron kotikuntaamme. Kuntien tuloista verotulojen osuus on keskimäärin puolet, joten verotuksella on merkittävä vaikutus kuntatalouteen. Kunnan verotulot muodostuvat kunnallisverosta, yhteisöveron osuudesta sekä kiinteistöverosta. Vuonna 2020 maksoimme yhteisöveroa lähes 415 000 euroa.

Tervetuloa kotimaisen paikallisen pankin asiakkaaksi!