Tänä vuonna OP Tampere lahjoittaa jokaista uutta omistaja-asiakasta kohden 5 euroa paikalliseen hyväntekeväisyyteen yhdistys- ja järjestötoiminnan kautta. Ensimmäiset kaksi 2 000 euron lahjoitusta on nyt tehty Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin Perhekummi-toiminnalle ja Kuntoutuspolku ry:n NUMA-palveluille.

Tukea lapsiperheille, kun arki haastaa

Perhekummitoiminta on ammatillisesti ohjattua ja vapaaehtoisten toteuttamaa ennaltaehkäisevää toimintaa, jolla tuetaan lapsiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa. Ulkopuolista tukea kaivataan esimerkiksi vanhempien uupuessa, äkillisissä muutoksissa, arjen jaksamisessa – erilaisissa vanhemmuuden ja kasvatuksen haasteissa.

– Vaikka perheessä olisi periaatteessa kaikki hyvin, on tärkeää, että perhe saa ajoissa tukea arkeensa. Asioiden jakaminen ja huolten ääneen kertominen tai ylimääräinen käsipari arjessa on usein riittävä apu. Tavalliselta kanssaihmiseltä saatua apua on myös helppo ottaa vastaan. Perhekummitoiminnan avulla tuetaan perheitä ajoissa ja ehkäistään ongelmien kasautumista, kertoo MLL:n Hämeen piirin toiminnanjohtaja Marita Viertonen.

Omaa polkua etsivälle apua

Numa-palvelut puolestaan on suunnattu 18-29-vuotialle työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville tamperelaisille nuorille. Tavoitteena on vahvistaa arjen ja elämänhallinnan taitoja sekä tukee suunnitelmallisesti löytämään oma polku opiskeluihin tai työelämään.

Toimintaa järjestetään kolmella eri pajalla, missä nuoret etsivät aktiivisesti mahdollisia kiinnostuksen kohteitaan ja luovat jatkosuunnitelmaa elämälleen. Ohjaajat tukevat nuorta keskusteluin ja järjestäen erilaisia keskustelu- ja toiminnallisia ryhmiä yhdessä nuorten kanssa.

– Vaikka emme mahdu yleiseen muottiin, meillä on paikka, jonne kuulumme. Tänne Numaan olemme tervetulleita. Me yhdessä teemme tämän pajan. Jokainen persoona tuo jotain omaa mukanaan. Sekoitus erilaisia ihmisiä tekee Numapajasta tiiviin joukon, jolla on mukavaa yhdessä, kertoo Milja kokemuksistaan Numapajassa.

Numa-toiminnan puolesta Samu Saarikoski iloitsee lahjoituksesta:

– Rahan käytämme toimintamme monipuolistamiseen retkien sekä laite- ja tavarahankintojen avulla.

Lahjoituskohteista äänestetään omistaja-asiakasyhteisössä

OP Tampere jakaa lahjoitusrahaa pitkin vuotta kohteisiin, joista päättävät pankin omistaja-asiakkaat: äänestys omistaja-asiakasyhteisössä on käynnissä koko vuoden ajan.

Omistaja-asiakasyhteisöön rekisteröidytään pankin www-sivuilla op.fi/tampere. Rekisteröidyttyään omistaja-asiakasyhteisöön asiakas saa omaan sähköpostiinsa kirjautumiskutsun, jonka jälkeen hän kirjautuu yhteisöön, äänestää tärkeäksi kokemaansa kohderyhmää tai ehdottaa tiettyä organisaatiota lahjoituksen saajaksi.

Voit lukea lisää pankin yhteiskuntavastuutyöstä ja hyväntekeväisyyskampanjasta OP Media -artikkelista: Omistaja-asiakkuudella hyväntekijäksi.

Kuvassa: MLL:n Hämeenpiirissä iloittiin perhekummien puolesta.