Artikkeli on päivitetty 15.3.2021, jolloin käynnistyi nuorten hakuaika.

OP Tampere tarjoaa vuonna 2021 tuen yhteensä 50 nuoren työllistämiseksi. Paikalliset yhdistykset hakivat pankin palkkalahjoituksia helmikuussa. OP Tampere teki lahjoituskohteiden valinnat maaliskuun alussa, ja listaus kesäduuneista on päivitetty pankin www-sivuille op.fi/tampere/kesaduuni.

Nuoret voivat hakea itselleen mieleisiä kesäduuneja yhdistyksistä 18.4.2021 asti. Yhdistysten yhteystiedot, tehtävänkuvaukset ja kesäduunien hakuohjeet löytyvät kesäduunilistauksesta. 

Yhdistykset haastattelevat ja tekevät työntekijävalinnat 3.5.2021 mennessä. Kesäduunit sijoittuvat koulujen kesälomakauteen, ja kestävät yhtäjaksoisesti 2 viikkoa tai työ jaetaan pienempiin osiin pidemmälle ajalle.

Mielekkäitä ja vastuullisia kesäduuneja

Viime kesänä nuoret työllistyivät yhdistyksissä esimerkiksi somereporttereiksi, kunnossapitotehtäviin sekä urheilu- tai kulttuuritapahtumien ja kesäleirien apulaisiksi. 

Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta.

OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään tuhansia nuoria yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kampanjan avulla tuetaan nuorten työllistymistä ja samalla kesätyö opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Vuonna 2021 on kahdeksas kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.