Palatessa ajassa viime marraskuun viimeisiin viikkoihin purjehdimme merilinjalaisten kanssa Ahvenanmaan saaristossa 15-vuotisjuhlapurjehduksen merkeissä. Meri oli tällöin autio, muita aluksia ei ollut havaittavissa ja arktinen tuuli kuljetti meitä. Vastapainoksi olemme nyt saaneet mahdollisuuden osallistua heinäkuussa mahtavaan Turun isännöimään Tall Ships Races -tapahtumaan saksalaisella s/y Johann Smidt -aluksella. Tällainen tilaisuus ei aukea usein ja onkin upeaa, että pääsemme edustamaan Turkua yhteisen porukan voimin kilpailuosuudelle Tallinna-Turku.

Marraskuinen 15-vuotisjuhlapurjehdus purjehdittiin Ahvenanmaan saaristossa.

Merilinjalla yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen kulkee tiiviisti mukana. Tämä heijastuu erityisesti toisen vuosiluokan perinteisellä NNE eli Navigare Necesse Est -purjehduksella, jossa tiiviissä noin 10 opiskelijan ryhmässä opiskelemme saariston historiaa, maantieteitä ja purjehdusta yhdessä opettajien ja osaavan miehistön kanssa. Tänä kesänä yhteisöllisyys ottaa kuitenkin harppauksen kansainväliseen maailmaan, jossa pääsemme toimimaan toden teolla uudemmankin porukan kesken! Tall Ships Races -tapahtumaan meitä lähtee 19 opiskelijaa ja yksi opettaja.

Navigare necesse est -purjehduksilla ryhmä hitsautuu tiiviiksi yhteisöksi.

Meitä on tullut merilinjalle hyvin erilaisista taustoista. Toisilla taustalla on pitkä ura veneilyn ja purjehduksen parissa, kun taas toisilla lähin kosketus merenkulkuun on ollut risteily ruotsinlaivalla. Huolimatta kokemuksien eroavaisuuksista jokaiselle on tarjottu samanlainen mahdollisuus oppia uutta ja päästä kokemaan tekemisen huumaa! Lainaten ystäväni Kallen lausahdusta ”Toisilta löytyy enemmän kokemusta, ja meillä muilla taidon korvaa raaka voima!”. Nyt suuntaammekin katseet heinäkuuhun odottaen innolla työntäyteistä matkaa iloisen, aktiivisen ja rennon porukan kanssa. Toivomme suotuisia tuulia!

(Aino Ruokonen, Merilinjan abi) 

TSYKin Merilukio täytti 15 vuotta lukuvuonna 2023-2024. Olemme osallistuneet kaikkiin Turussa järjestettyihin TSR-tapahtumiin Merilukion olemassaolon aikana: The Culture 2011 Tall Ships Regattaan hollantilaisalus s/y Thalassalla, Gangut Regattaan 2014 omalla koulualuksellamme s/y Lokilla, Tall Ships Races 2017-tapahtumaan norjalaisella kolmimastoparkilla Statsraad Lehmkuhlilla ja nyt OP Turun Seudun mahdollistamana Tall Ships races 2024 -tapahtumaan saksalaisella kahvelikuunari Johann Smidtillä. Lämpimät kiitokset OP Turun Seudulle mahdollisuudesta osallistua kilpailuosuudelle Tallinna-Turku Merilukion miehistöllä! Teemme kisassa parhaamme ja toivomme hyviä tuulia kuljettamaan aluksemme Turkuun yhteen kesän 2024 päätapahtumista.

(Christiane Ala-Nissilä, Merilukion koordinaattori)

Purjehdukselle osallistuvien nuorten ajatuksia tulevasta seikkailusta:

  • Hienoa päästä kansainväliseen toimintaan mukaan.
  • Kilpailuosuudelle lähdetään tietenkin hakemaan hyvää sijoitusta.
  • Merilinjalla on ollut tapana tehdä kaikkea hullunkurista.
  • Mahtavaa saada tällainen mahdollisuus.
  • NNE-purjehduksilla jo käytännöksi tullut yhteisöllisyys -> uuden ja sekoitetumman porukan kanssa mahtavaa toimintaa.
  • Mukaan osallistuu ihmisiä eri taitotasoista, vanhoja konkareita ja uudempia tuttavuuksia.
  • Uusi laiva, uusi porukka!
  • Työntäyteinen kesä iloisen, aktiivisen ja rennon porukan kanssa.
  • Päästään todella toimimaan kansainvälisessä ympäristössä.