1. Sijoittamiseen ja säästämiseen tarvitaan isoja summia

Ei välttämättä, sillä säästämiseen on tarjolla automaattistakin tukea. Helpoin tapa on aloittaa mikrosäästämällä korttimaksun ohella, jolloin pankkikortilla maksaessa jokaisesta maksusta siirtyy säästöön itse määritelty pieni summa. Niistä kertyy pitkällä aikavälillä säästöön varsin mukava potti.

2. Ensin maksetaan laina, sitten vasta säästetään

Lainan maksuvaraan pitäisi aina kytkeä säästötavoite siten, että tietty osa rahasta menee lainanlyhennykseen ja loput säästämiseen. Kun asuntolaina on maksettu, asunnon omistajalle on kertynyt myös mojova sijoitussalkku. Helppo tapa säästämisen aloittamiseen on OP Sijoituskumppani. Se on OP-mobiilista löytyvä digitaalinen säästämisen palvelu.

3. Osakekaupankäyntiin täytyy olla asiantuntija

Pankista löytyy tukea sekä aloitteleville että kokeneille osakesijoittajille. OP Analyysi -palvelu esimerkiksi tarjoilee arvokasta asiantuntijanäkemystä ja antaa sijoitusvinkkejä. Tärkeintä on muistaa sijoitusten hajauttaminen riittävän monen yhtiön osakkeeseen.

4. Mietin eläkesäästämistä vasta myöhemmällä iällä tai kun asia tuntuu ajankohtaiselta

Sijoittamisessa aika on rahaa eikä lykkäys kannata. Mitä aikaisemmin aloittaa, sitä paremmat mahdollisuudet on vaurastua.

5. Sijoituksista kannattaa luopua osakekurssien mennessä alaspäin
Osakkeista ei kannata luopua notkahduksen vuoksi, sillä silloin monesti myy osakkeet pahimpaan mahdolliseen aikaan. Hötkyilyn sijaan kannattaa luottaa omaan pitkän tähtäimen sijoitusstrategiaan.

6. Vastuullisuus syö tuottoja

Vastuullisuus on valttikortti, sillä sijoittajankin näkökulmasta vastuullisesti toimivat yhtiöt pärjäävät hyvin. Kun yritys on vastuullinen, on todennäköisempää, että se kiinnostaa sekä kuluttajaa että sijoittajaa. 

7. Olen liian vanha aloittamaan säästämistä

Säästäminen ei ole ikäkysymys. Iäkkäämpi säästäjä voi myös pohtia lähipiirilleen tai seuraaville sukupolville säästämistä. 

8. En uskalla tehdä sijoituksia yritykseni varoista
Fiksu yrittäjä pohtii myös yrityksen tehokasta kassanhallintaa. Mukavia sijoitus­tuottoja on mahdollista tehdä varsin pienelläkin riskillä ja likvidisti. 

Kiinnostuitko säästämisestä ja sijoittamisesta? Tutustu OP Uusimaan varallisuudenhoidon palveluihin.