Töölön kentällä käy kuhina. Lapsia ja nuoria vilisee jalkapallotamineissa. Käynnissä on tietysti Helsinki Cup, Suomen suurin ja perinteisin nuorten jalkapallotapahtuma. Viikon ajan alue on yhtä urheilun juhlaa, kavereita ja kannustusjoukkoja.

Iiro Viita ja Vilho Vähäkangas Koivukylän palloseurasta Vantaalta ovat tulleet kiertelemään Love The Ball Center -tapahtumatorille voitokkaan pelin jälkeen. Nuorten futaajien mielestä parasta Helsinki Cupissa on pelaaminen, vaikka voittoa ei tulisikaan. Odotukset turnausviikkoa ja edessä siintäviä pelejä kohtaan ovat silti korkealla.

‒ Voittoja odotetaan, Vähäkangas kertoo tomerasti.

Myös Markus Liuko ja Gabriel Lehtinen HJK Lauttasaaren juniorijoukkueesta ovat juuri voittaneet erän. Kaverukset potkivat palloa digitaaliselle jättinäytölle tapahtumatorilla. Kyseessä on Kick It -peli, jossa pelaajat voivat testata osumatarkkuuttaan. Tarkoituksena on kerätä pisteitä osumalla tikkatauluun.

‒ Tosi hyvä fiilis on, kaverukset kommentoivat tunnelmia. Edessä on vielä kahdeksan peliä.

Jalkapallo on yhteinen kieli

Helsinki Cupin yhteyspäällikkö Ulla Ruuskasen mukaan tapahtuman ainutlaatuisuus syntyy lasten ilosta ja yhteenkuuluvuuden tunteesta, joka pelikentillä vallitsee.

‒ Turnaukseen osallistuu yli 20 000 lasta ja nuorta, ja meillä on mukana 1 313 joukkuetta yhteensä 17 eri maasta. Jalkapallo on täällä se yhdistävä asia, se kaikkien yhteinen kieli, Ruuskanen sanoo.

OP on tänä vuonna yksi Helsinki Cupin pääyhteistyökumppaneista. Pelejä pelataan OPn nimikkokentillä Töölössä ja Käpylässä, ja tapahtumatorin OP loungessa riittää ohjelmaa koko viikon ajan.

‒ Haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten liikkumista sekä luomassa viihtyisämpää pääkaupunkiseutua meille kaikille, kertoo OP Helsingin operatiivinen johtaja Päivi Jääskeläinen.

‒ Helsinki Cupissa yhdistyvät liikunnan ilo, yhteisöllisyys ja monikulttuurisuus. Yhtenä pääkaupunkiseudun suurimmista yhteisöllisistä kesätapahtumista se on samalla meille hieno mahdollisuus kohdata kaikenikäisiä asiakkaitamme, Jääskeläinen sanoo.

OP on Helsinki Cup -tapahtuman sponsori. Helsinki Cup järjestetään 10.-15.7. Love the Ball Center -tapahtumatori ja OP Helsingin lounge sijaitsevat osoitteessa Nordeskiöldinkatu 11-13, Helsingin jäähallin edustalla. Tapahtumatori on maksuton ja avoin kaikille.