Vielä jokin aika sitten Christel Wennerstrand-Kekkonen haaveili miehensä Raimon kanssa muuttavansa uuteen hienoon kerrostaloon Lohjalla. He löysivät ihanan kodin, jossa oli neljä huonetta ja kaikki uutta. Viime hetkellä he tulivat kuitenkin toisiin aatoksiin.

– Venäjän aloittama sota romutti suunnitelmamme ja päätimme, että emme haluakaan nyt ostaa uutta asuntoa, Wennerstrand-Kekkonen kertoo.

Tällä hetkellä pariskunta asuu paritalossa. Heillä on lisäksi vapaa-ajan koti Tampereella, Christelin kotikaupungissa. Asuntokaupoille painettiin jarrua, koska jos paritalon myyminen ei olisikaan sujunut suunnitelmien mukaan, heillä olisi ollut kolme asuntoa.

– Siitä olisi seurannut meille liikaa taloudellisia riskejä, Wennerstrand-Kekkonen toteaa.

Asuntokaupoissa kannattaa Wennerstrand-Kekkosen mukaan käyttää tarkkaa harkintaa ja suunnitella oma talous tarkasti, ettei joudu kahden tai kolmen asunnon loukkuun.

– Oma maksukyky suhteessa korkojen nousuun tulee ottaa huomioon.

Oma varainhoitaja apuna talousasioissa

Wennerstrand-Kekkonen odottaa vakaampaa aikaa ja mahdollisesti uusia asuntonäkymiä joskus tulevaisuudessa.

– Meillä ei ole juuri nyt sijoitussuunnitelmia tai tarvetta sellaisiin. Tampereen asunnosta on meillä vielä velkaa, joten makselemme sitä rauhassa pois ja tyydymme tähän tilanteeseen, Wennerstrand-Kekkonen sanoo.

Tilivarat ja muutkin pankkiasiat ovat kuitenkin hyvässä huomassa, koska Wennerstrand-Kekkonen on OP Privaten asiakas ja saa monenlaista tukea talousasioihin tarpeidensa mukaan.

– Oma varainhoitaja on merkittävä asia, eli ihminen on siellä pankissa ihan meitä varten. Tapaamme hänen kanssaan säännöllisesti vuosittain. Hän huolehtii, että kaikki on niin kuin pitääkin, Wennerstrand-Kekkonen kiittää.

Talousasioita Wennerstrand-Kekkonen seuraa miehensä kanssa tarkasti. Inflaation vaikutus tilivaroihin ja asuntolainojen korkotaso on tarkasti tiedossa. Välillä he puntaroivat, kannattaisiko lainat maksaa pois vai jatkaa niiden lyhentämistä.

 Lyhytaikaiset sijoituskohteet kiinnostavat

OP Privaten asiakas Wennerstrand-Kekkosesta ja hänen miehestään tuli, kun heidän oli aika siirtyä pois työelämästä.

– Meillä oli vapaaehtoinen eläkevakuutus, jonka hallinnointi siirtyi Uudenmaan Osuuspankkiin. Sieltä asiakaspalvelija ehdotti OP Private -asiakkuutta, ja se kuulosti meistä oikein hyvältä.

Asiakkuus alkoi varallisuuden ja mahdollisten lainojen sekä sijoitusten kokonaisvaltaisella kartoituksella, jotta varainhoitaja sai kuvan pariskunnan taloustilanteesta ja tarpeista.

– Asuntoasioissa saimme erinomaisia neuvoja lainamahdollisuuksista ja myös ohjausta sitten, kun kävi ilmi, ettemme haluakaan ostaa varaamaamme asuntoa. OP:sta neuvottiin, miten voisimme edetä ja saada varaamamme asunnon kaupattua eteenpäin.

Pariskunta on sopinut varainhoitajansa kanssa, että jos hyvätuottoisia lyhytaikaisia sijoituskohteita tulee tarjolle, sellaiseen on mahdollista tarttua – soitto varainhoitajalle ja asia etenee.

 OP Privaten lounge-etu lentokentällä aina käytössä

Wennerstrand-Kekkonen teki työuransa HUS:n Lohjan sairaalassa päivystysosaston osastonhoitajana. Silloin arki oli kiireistä, mutta nyt eläkkeellä voi tehdä omia valintoja päivän suunnittelussa.

– Elämme tavallista arkea. Kaikkein parasta tämänhetkisessä elämässäni on, että voin noudattaa aivan omaan aikatauluani. Se tuntuu aivan mahtavalta!

Liikunta kuuluu pariskunnan arkeen lähes päivittäin. Wennerstrand-Kekkonen käy miehensä kanssa kuntosalilla monta kertaa viikossa, ja kesällä rakas harrastus on pyöräily.

– Olen opiskellut myös aikuisopistossa tietotekniikkaa ja espanjaa. Olen päässyt testaamaan espanjantaitoani Espanjassa kaupoissa ja ravintoloissa. Mieheni on taas opiskellut ranskaa, joten hän saa puhua sitä Ranskan-matkoillamme.

Matkustaminen onkin yksi elämän suola Wennerstrand-Kekkosen ja tämän miehen elämässä.

– Hyödynnämme aina OP Privaten tarjoaman lounge-edun lentokentällä, hän kertoo.

Kotimaassa matka suuntautuu useimmiten Tampereelle kakkoskotiin, jossa Christel ja Raimo viettävät lähes puolet ajastaan.

– Tampereella on loistava kulttuuritarjonta, liikuntamahdollisuudet ja paljon muutakin mielekästä tekemistä.