Foodin sai alkunsa vuonna 2009 intohimosta ravinteikkaaseen ruokaan.

– Aluksi tilasin ja myin raaka-aineita, jotta voisin käyttää niitä itse. Olin innoissani tuotteista ja pian huomasin, että muutkin ovat kiinnostuneita niistä. Yrityksen ensimmäinen tuote oli käsintehty raakasuklaa. Moni innostui suklaasta, joka on ravinnetiheää ja tekee oikeasti hyvää, yrityksen perustaja Lasse Jalkanen sanoo.

Foodinin raakasuklaat valmistetaan edelleen käsityönä Jyväskylässä, jossa yrityksellä on 35 työntekijää. Yrityksen kysytyimpiä tuotteita ovat viime syksynä lanseeratut Granola-välipalapatukat.

– Halusimme kehittää välipalapatukan, jossa olisi mahdollisimman paljon ravintoaineita ja mahdollisimman vähän sokeria. Nokkosta ja pinaattia sisältävät Granola-patukat ovat kolmen vuoden kehityksen tulos. Kookosnektarilla makeutut patukat maistuvat sekä lapsille että aikuisille.

Jalkanen on ollut kiinnostunut ravinnosta yläasteiästä asti.

– Treenasin yläasteella paljon jalkapalloa, capoeiraa ja mikroautoilua. Jo silloin huomasin, miten paljon sillä, mitä syön, on vaikutusta siihen, miten jaksan treenata ja palaudun, Jalkanen sanoo.

Foodinin toiminnan kulmakivinä ovat laatu, puhtaus ja eettisyys.

– Teemme yhteistyötä valikoitujen pienten viljelijäyhteisöjen kanssa tukeaksemme kestävää kehitystä ja vierailemme säännöllisesti viljelijöiden ja tuottajien luona, Jalkanen sanoo.

OP Helsingin asiakkaat saavat puolen vuoden ajan tutustumisetuna 20 prosenttia alennusta Foodin.fi-verkkokaupan tuotteista. Edun saa koodilla: OPomistaja. Etu on voimassa 31. marraskuuta asti.