Kun Sanna-Leena Peltonen oli suorittamassa YKV- eli ylempää kiinteistövälittäjän tutkintoa viime vuonna, eräs kurssikavereista kysyi, saako hän suositella Peltosta OP Koti Uusimaahan töihin. Peltonen oli työskennellyt yksityisellä kiinteistövälittäjällä jo useamman vuoden.

– Koronan iskiessä keväällä 2020 asuntokauppa hyytyi ja aloin vähän panikoida. Olin tyytyväinen työnantajaani, mutta kun myytävät asunnot uhkasivat loppua, aloin miettiä vaihtoehtoja.

Ylivoimaiset henkilöstöedut ja erittäin kilpailukykyinen palkkiomalli saivat Peltosen siirtymään joulukuussa 2020 OP Koti Uusimaahan.

– Olen huumorinaisia, mutta työni otan vakavasti. Ykkösarvojani ovat asiantuntijuus, ammattitaito ja luotettavuus, ja ne sopivat läheisesti myös OP Kodin arvojen kanssa, Sanna-Leena Peltonen tiivistää.

OP Kodin myyntipäällikkö Kirsti Tiihonen vahvistaa Peltosen näkemyksen.

– OP Ryhmään kuuluvan OP Kodin arvot, eli vastuullisuus, ihmisläheisyys ja yhdessä menestyminen ovat sellaisia, joihin on helppo sitoutua ja samaistua.

Hedelmällinen yhteistyö pankin kanssa

Peltosen huoli myytävän loppumisesta on OP Kodissa turha, sillä myytäviä asuntoja ja kiinteistöjä on riittänyt yllin kyllin. OP Koti Uusimaan toimitusjohtaja Kirsi Tenhusen mukaan siihen vaikuttaa toki asuntokaupan kiihtyminen mutta isolta osalta myös se, että OP Koti Uusimaa on osa Suomen suurinta finanssialan yritystä, OP Ryhmää ja osa Suomen suurinta Osuuspankkia. OP Koti saa liidejä suoraan myös pankkipuolelta.

– OP Uusimaa suosittelee asiakkailleen aina OP Kotia. Välityspalkkioihin voi hyödyntää kertyneitä bonuksia ja lainapäätöksen saaminen OP:n asiakkaille on suhteellisen nopeaa, Peltonen toteaa.

– Myös OP Koti tarjoaa asiakkailleen suoran väylän asuntorahoitukseen. Se on iso etu sekä välittäjälle että asiakkaalle, Tenhunen jatkaa.

OP Kodin tunnettuus ja hyvä maine ovat Peltoselle isoja plussia, sillä myyntitilanteessa ei tarvitse aloittaa ensin edustamansa yrityksen esittelystä vaan asiaan voi mennä suoraan.

–  Jotkut entiset kollegani ovat kysyneet, miksi olen OP Kodissa enkä yrittäjänä, vaikka kauppa käy nyt muutenkin hyvin. En usko, että saisin yrittäjänä niin paljon asiakkaita kuin OP Kodissa, jolla on tutkimustenkin mukaan hyvä maine yrityksenä ja ison talon tuki, Peltonen kertoo.

Uudistettu palkkiojärjestelmä mahdollistaa hyvät tulot

Ison talon tuki onkin merkittävä asia, sillä välittäjä voi keskittyä välittämään asuntoja ja kaikki muu tulee OP Kodista.

– Oma markkinointiasiantuntijamme koordinoi markkinointia ja auttaa brändäämään välittäjiä sekä hyödyntämään somekanavia. Iso etu on myös se, että omat asiantuntijamme tarkistavat kaikki myyntiin tulevat kohteet ja kauppakirjat. Se on turvallista paitsi välittäjälle myös asiakkaalle, Tiihonen luettelee.

Tarjolla on muitakin merkittäviä etuja. Toimitusjohtaja Tenhusen mukaan hiljattain uudistettu provisiopalkkiojärjestelmä mahdollistaa välittäjille todella hyvän tulotason. Myös kattava työterveyshuolto ja Laaja Terveysturva -vakuutus sekä finanssitalon lainaedut ovat merkittäviä.

– Loppu on oikeastaan vain välittäjän omasta aktiivisuudesta ja ammattitaidosta kiinni, hän kiteyttää.

Sanna-Leena Peltonen kertoo myyneensä tässä vaiheessa vuotta jo reippaasti enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Hän on voinut vaihtaa autonsa uudempaan ja hankkia uuden asunnon, kiitos hyvien etujen.

Välittäjän työ on palveluammatti

Peltonen nauttii työssään siitä, että voi hyödyntää asiantuntemustaan ja olla apuna ihmisten isoissa asioissa. Välittäjän työ vaatii valtavasti asiantuntemusta ja juridiikan tuntemista.

 – Oman kodin ostaminen ja myyminen ovat isoja asioita, ja välillä hirvittää, miten vähillä tiedoilla ihmiset hoitavat suurinta omaisuuttaan. Parasta on, kun näen asiakkaan kiitollisuuden voidessani auttaa. Itse tykkään kiinnittää asiakkaan huomion myytävän asunnon yksityiskohtiin ja antaa tietoa tarjous- ja kauppaprosessista jo ennen, kun niitä edes osataan kysyä. Välittäjän asiantuntemus ja asiakaslähtöisyys ovat merkittävässä roolissa kodinvaihdon onnistumisessa.

Peltosesta myyntityö on tärkeä osa ammattitaitoa ja oma osaamisalueensa. Koko välitysprosessi on monimutkainen, kun myydään kotia ja etsitään samalla uutta. Palasten on loksahdeltava paikoilleen oikea-aikaisesti, ja mitä enemmän prosessi pitkittyy, sitä enemmän tulee epävarmuustekijöitä. Tällöin asiakkaalle on huojentavaa, kun puikoissa on osaava välittäjä.

– Tässä korostuu myös nopean lainapäätöksen arvo. Tällä hetkellä asunnot myydään monesti heti ensiesittelyn jälkeen.

Digitaaliset työvälineet helpottavat ja nopeuttavat

Digitaalisuus on iso apu välitystoiminnassa. Peltonen allekirjoituttaa kaikki toimeksiannot ja sopimukset sähköisesti, ja myös suurin osa kaupoista tehdään sähköisesti. Asuntoakin voi esitellä etänä linjoja pitkin, mutta mieluiten Peltonen esittelee asuntoa potentiaaliselle asiakkaalle paikan päällä.

­– Aion jatkaa henkilökohtaisia esittelyjä korona-ajan jälkeenkin, vaikka se työllistääkin minua enemmän. Asunto on niin paljon paremmin aistittavissa, kun tupa ei ole täynnä katsojia. 

Ostotoimeksiannot, joissa välittäjä etsii omien kontaktiensa kautta ostajalle asuntoa, ovat Peltosen mukaan lisääntyneet asuntokaupan käydessä vilkkaana. Ostaja maksaa välityspalkkion, mutta usein asunnon myyjä tulee hinnassa vastaan, sillä hän säästää valtavasti aikaa ja rahaa tällaisessa kaupassa.

Sanna-Leena Peltonen nauttii OP Kodin hyvästä ilmapiiristä ja vapaudesta. Talo on täynnä asiantuntijoita, joilta voi aina kysyä mielipidettä ja tarvittaessa neuvoa.

– Pelkäsin ensin, että pankkisidonnaisuus on jotenkin huono juttu, mutta se on osoittautunut aivan päinvastaiseksi.

Kiinnostuitko OP Koti Uusimaasta? Katso avoimet työpaikat:

Kiinteistönvälittäjiä (LKV) pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan toimipisteisiin