Pankkimme on uusi, mutta sen juuret juontavat hyvin pitkälle aina vuoteen 1904. Osuuspankit ovat olleet mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa ja maamme hyvinvointia – kansainvälisestikin hienoa menestystarinaa – jo 120 vuoden ajan.

Toiminnan vanhat hyvät osuustoiminnalliset periaatteet eivät ole menettäneet mitään ajankohtaisuudestaan.

Perustehtävämme on edistää omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

OP Uusimaalla on yhteensä yli 340 000 omistaja-asiakasta. Olemme mukana omistaja-asiakkaidemme arjessa ja tukena erilaisissa elämäntilanteissa. Isompana toimijana pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Kun omistaja-asiakkaillamme menee hyvin, meilläkin menee hyvin. Omistaja-­asiakkaat voivat vaikuttaa pankin asioihin ja palveluihin omistaja-asiakkaiden keskuudesta valitun edustajiston kautta.

Uusimaa on monipuolisten mahdollisuuksien alue. Samasta maakunnasta löytyy kiihkeärytminen pääkaupunki monipuolisine palveluineen, kahviloineen ja ravintoloineen, kulttuuri- ja urheilu­tarjontoineen, mutta myös metsiä, merellistä luontoa ja aitoa maalaismaisemaa. Saman ihmisen elämänpiiriin saattaa kuulua useampiakin erilaisia ympäristöjä.

Minulta on joskus kysytty omia suosikkipaikkojani Uudellamaalla. Valinta on aina yhtä vaikea ja vaihtelee vähän tilanteen ja tunnelmankin mukaan. Tällä hetkellä voisin nostaa top 3 -listalle vaikkapa merellisen Suomenlinnan, Lohjan Karkalin luonnonpuiston sekä Töölön, Töölönlahden ja stadionin alueen.

Epävarmoina aikoina luotettava finanssialan kumppani on tärkeä.

Juuri tällä hetkellä monen mieltä painaa varmasti epävarma aika, jota juuri nyt elämme. Ukrainassa käydään traagista sotaa, energian hinta on noussut merkittävästi, inflaatio on kiihtynyt, korot ovat nousseet ja talouden taantuma uhkaa.

Epävarmoina aikoina luotettava finanssialan kumppani on tärkeä. Pystymme pankkina tarjoamaan monia erilaisia tuotteita, joilla asiakkaamme voivat halutessaan turvata talouttaan muuttuvien tilanteiden varalta.

Toisaalta Suomen ja OP Ryhmän historia antavat hyvää perspektiiviä tähänkin hetkeen. Olemme kohdanneet ja voittaneet eteen tulleet haasteet yhdessä. Näin tapahtuu varmasti myös tänään, huomenna ja seuraavankin sadan vuoden aikana.

Olli Lehtilä
Toimitusjohtaja
OP Uusimaa