Uudellamaalla asuvilla miehillä on keskimäärin enemmän asuntolainaa kuin naisilla: 175 600 euroa vs. 137 190 euroa. Eroa selittää miesten ja naisten väliset tuloerot, mutta osaltaan myös se, että miehet merkitään naisia useammin päävelallisiksi, kun kyseessä on yhteinen asuntolaina.

Uusimaalaisen korttiluoton keskilimiitti on 3 630 euroa, josta keskimäärin on käytössä kuukausittain 27 prosenttia eli noin 980 euroa. Keskilimiitti on noussut hieman vuodesta 2022, jolloin se oli keskimäärin noin 3 400 euroa, ja josta käytössä oli noin 920 euroa.

Millainen on tyypillinen asuntolaina-asiakas Uudenmaan eri paikkakunnilla? Katso alla olevasta taulukosta Uudenmaan kuntien erot.

Taulukon luvut keskimääräisestä lainamäärästä perustuvat OP Uusimaan asiakasdataan. Lainanrasituslukema perustuu puolestaan OP Ryhmän ekonomistien tekemään laskelmaan. Lainanhoitorasitus kertoo, kuinka suuri osuus mediaanituloiselta kotitaloudelta kuluu rahaa lainan lyhentämiseen, korkoihin ja muihin asumisen kuluihin suhteessa käytettävissä oleviin tuloihin.

Taulukossa kuntakohtainen vertailu asuntolainan ottajista Uudellamaalla.

Kun tarvitset lainaa, löydät sopivan vaihtoehdon meiltä. Voit hakea lainaa asunnon tai kesämökin hankintaan, auton tai veneen ostoon, remontointiin tai vaikka opintojen rahoittamiseen. Tutustu vaihtoehtoihin täältä