– Varainhoitaja on asiakkaan nimetty yhteyshenkilö, joka sopimusperusteisesti tarjoaa asiantuntemustaan asiakkaan käyttöön ja jonka kanssa asioita pystyy hoitamaan: asiakas voi haluta vain konsultointia tai valtuuttaa varojensa hoidon kokonaan pankille, OP Helsingin varainhoitaja Petri Kärppä avaa.

– Varainhoitaja tuntee asiakkaansa kokonaistilanteen ja sitten yhdessä mietitään siihen sopivia ratkaisuja.

Varainhoitajan tyypilliseen työpäivään kuuluu Petrin mukaan toimeksiantojen ja sijoitusehdotusten tekemistä asiakkaille, tapaamisia asiakkaiden kanssa sekä markkinoiden seuraamista.

Mutta mihin varainhoitajaa tarvitaan, eivätkö ihmiset osaa itse sijoittaa?

– Asiakkaissani on tosi koviakin sijoittajia. Joku voi olla syvällä suomalaisissa markkinoissa, mutta haluaa konsultointia ulkomaisista markkinoista. Private-palveluissa on kuitenkin ennen kaikkea kyse kokonaisvaltaisesta asioiden hoitamisesta saman katon alta oman yhteyshenkilön kanssa, Petri kertoo.

"Työni on asiakkaiden tarpeiden ratkaisua"

Varainhoidon lisäksi Privaten kautta hoituvat myös päivittäispankki- ja vakuutusasiointi. Asiakkaalle on tarjolla myös esimerkiksi lainopillisia palveluja.

– Private-sopimusasiakkailla on käytössään laaja tuotevalikoima yhteistyökumppaneiden rahastoja sekä esimerkiksi Private-asiakkaille tarkoitettuja strukturoituja lainoja. Asiakkaalle saadaan näin tavallista monipuolisempia salkkuja.

Asiakkaat arvostavat Petrin mukaan sitä, että saavat avun nopeasti arkisiinkin huoliin.

– Työni ei ole pelkkää sijoitusneuvontaa ja numeroiden pyörittelyä, vaan asiakkaiden tarpeiden ratkaisua. Asiakas voi soittaa vaikka autosta, että hei Petri, nyt kortti ei toimi.

Petri Kärppä kertoo, että jokainen sopimus räätälöidään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Varainhoidon puoleen kannattaa Petrin mukaan kääntyä, kun puhutaan varallisuudesta 100 000 eurosta ylöspäin.

Asiakkaille on myös tarjolla Private Online -sopimus, jolloin palvelu hoidetaan täysin digitaalisesti. Mutta miten käy varainhoitajan työlle digitalisaation myötä?

– Varainhoito on jo digitalisoitunut ja tulee digitalisoitumaan ennestään, mutta näen sen ennen kaikkea mahdollisuutena. Erityisesti asiakkaalle se tarjoaa mahdollisuuksia hoitaa asioita entistä joustavammin ja itselle sopivalla tavalla. Henkilökohtainen palvelu ei kuitenkaan katoa.

Asiakaskohtaamiset Petri nimeääkin työnsä suolaksi. Asiakassuhde perustuu keskinäiseen luottamukseen ja ne ovat yleensä pitkäkestoisia.

– Tykkään asiakastyöstä – se on tässä työssä myös ehto. Erityyppiset asiakkaat tekevät työstä monipuolista eikä mikään päivä ole samanlainen.

Lue lisää OP:n Private Banking -palveluista.