Elinvoimainen ja mukava kaupunki, jossa arki sujuu. Se on OP Helsingin tavoite.

– Haluamme edistää omistaja-asiakkaiden kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Olemme vahvasti mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen.

Tärkeimmät painopisteet alueellisessa vaikuttamisessa ovat nuorten työllistäminen, etäneuvottelut, yhteisöllinen kaupunkikulttuuri sekä uusien yrittäjien toimintaedellytysten parantaminen.

– Tahdomme osaltamme tukea sitä, että pääkaupunkiseutu kasvaa ja on hyvä paikka elää ja yrittää, sanoo OP:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Telkkä.

OP:lla on pääkaupunkiseudulla 229 alle 30-vuotiaista työntekijää. He saivat viime vuonna yhteensä kuusi miljoonaa euroa palkkatuloja. OP on myös edistänyt nuorten ja lasten liikkumista sekä tarjonnut senioreille digikoulutusta.

Nuorten opiskelua OP on tukenut tekemällä lahjoituksia oppilaitoksille. Esimerkiksi Metropolia-ammattikorkeakoulu sai hiljattain 50 000 euroa.

– Meillä on vahva usko koulutukseen ja nuoriin aikuisiin. Koulutus ja sen tukeminen kantaa pitkälle tulevaisuuteen, Viitanen sanoo.

Yksi tavoite on luoda viihtyisää kaupunkikulttuuria. Vuonna 2018 OP:n tukemissa tapahtumissa oli 896 000 osallistujaa.

– OP on paikallinen toimija ja paikallisten ihmisten omistama. Kun alueen ihmisillä ja omistaja-asiakkaillamme menee hyvin, myös meillä on mahdollisuus menestyä. Sama pätee toisin päin. Ihmisten hyvinvointi edistää myös liiketoimintaamme, Viitanen painottaa.

Yrittäjien toimintaedellytysten parantaminen on aina ollut OP:lle tärkeää, myös taantuman aikana.

– Kun tuimme yrityksiä rahoituskampanjoilla Suomi nousuun -hankkeessa vuosina 2016–2017, kasvoimme yritysrahoittajana. Nyt taas kevytyrittäjyys on lyönyt merkittävällä tavalla läpi ympäri Suomen, Viitanen sanoo.

Viime vuonna 6000 uutta yrittäjää aloitti toimintansa OP:n Kevytyrittäjä-palvelun kautta. Pääkaupunkiseudulla heitä oli 1260.

Etäpalveluissa OP:n tavoitteena on olla maailman paras. Viime vuonna OP Helsinki pienensi etäneuvotteluiden avulla kasvihuonepäästöjään 38 tonnilla.

– Haluamme toimia vastuullisesti, asiakkaidemme ja yhteisöjen hyväksi. Se on meidän dna:hamme kirjattu periaate. Toimintamme yhteiskunnalliset vaikutukset ovat merkittäviä, Telkkä tiivistää.

OP:n alueellisten vaikutusten pääkaupunkiseudun raportissa on mukana OP Helsinki ja OP Yrityspankki.