OP Helsingille on palkattu syksyn 2018 aikana yhteenä 42 uutta työntekijää. Rekryillä pyritään vastaamaan erityisesti kasvavaan kysyntään suoraan asiakasrajapinnassa, kertoo palvelusuunnittelija Riikka Kanniainen.

– Olemme palkanneet uusia työntekijöitä sekä päivittäispalveluihin että rahoitukseen. Tehtävänimikkeitä ovat palveluneuvoja tai -kassa, rahoitusneuvoja ja rahoitusasiantuntija, hän kertoo.

Pyysimme neljää OP Helsingin uutta työntekijää kertomaan työstään ja vastaamaan visaisiin pankkialan kysymyksiin.

Ville Tillgren

Ville Tillgren, palveluneuvoja

Mikä on ollut mielenkiintoisinta uudessa työssäsi?

Aloitin OP Helsingin Mikonkadun toimipisteessa maaliskuussa 2018. Parasta työssä on ollut huomata, että vaikka pankin vaihtaminen on nykyään hyvin helppoa, monelle asiakkaalle pitkäikäinen ja toimiva pankkisuhde on hyvin tärkeä ja herättää voimakkaitakin tunteita.

Miten asiakas hurmataan?

Asiakaspalvelussa jokainen hetki ratkaisee. Ihmiset kyllä huomaavat, kun välittää aidosti eikä vain pyri täyttämään minimivaatimuksia.

Mikä on paras säästövinkkisi?

Aloita ajoissa. Suunnitelma on hyvä olla mutta sitäkin tärkeämpää on se, että yksinkertaisesti aloittaa jostain.

Tulevaisuuden pankki on...

Saavutettava, joustava ja ihmisläheinen. Mikonkadun toimipisteen aukioloaikoja laajennettiin hiljattain aamukahdeksasta iltakahdeksaan, ja asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä. Toisaalta myös se korostuu, että palvelua saa monikanavaisesti.

Milana Lindsten

Milana Lindsten, rahoitusneuvoja

Mikä on ollut parasta uudessa työssäsi?

Aloitin Malmin toimipisteellä lokakuussa 2018. On ollut hienoa huomata, kuinka vahvasti konsernin arvot ovat mukana ja näkyvät päivittäisessä työskentelyssä. On myös tuntunut helpolta päästä joukkoon mukaan, minut on otettu hyvin vastaan.

Miten asiakas hurmataan?

Hyvä asiakaspalvelu on ihmislähtöistä ja vastuullista. Minulle se tarkoittaa, että kaikki kohdataan yksilöinä.

Kerro vinkkisi pankkiasiointiin, jota moni ei vielä tiedä tai ei hyödynnä?

Toivoisin kaikkien tietävän, miten helppoa koko lainaprosessin tekeminen on nykyään verkossa. Lainahakemuksen voi tehdä verkossa ja parhaassa tapauksessa siitä saa myös päätöksen välittömästi. Myös lainaneuvotteluita voidaan käydä tarvittaessa verkkoneuvotteluina.

Tulevaisuuden pankki on....

Matalan kynnyksen paikka, jossa ihmiset hoitavat ihmisten asioita, eikä kenenkään tarvitse tulla sinne hattu kourassa. Tulevaisuuden pankki on myös yhä vahvemmin digitaalinen, ja ihmiset käyttävät sitä paljon vaikkapa omalta kotisohvaltaan.

Teemu Kernala

Teemu Kernala, kassapalvelut

Mikä on ollut mielenkiintoisinta uudessa työssäsi?

Aloitin OP Helsingin kassapalveluissa lokakuussa 2018, ja kierrän töissä pääkaupunkiseudun eri toimipisteillä. Kierron ansiosta olen päässyt kohtaamaan paljon erilaisia ihmisiä, sekä OP:n henkilökuntaa että asiakkaita. Parasta on ollut kaikilla konttoreilla vallitseva hyvä yhteishenki ja meininki.

Miten asiakas hurmataan?

Pyrin aina siihen, että todella kuuntelen jokaista asiakasta rauhassa. Kun monessa paikassa on jatkuva kiireen tuntu, haluaisin luoda pankkiin kiireettömän fiiliksen. Siitä olen saanut paljon hyvää palautetta.

Kumman valitset itse, rahastot vai osakkeet?

Sanoisin, että kannattaisi lähteä liikkeelle rahastoista, niissä on pienemmät riskit ja tuottoa voi kerätä pitkältä jaksolta. Hyvä vaihtoehto olisi myös hajauttaa sijoituksia hieman niin, että ottaa puolet rahastoja ja puolet osakkeita.

Tulevaisuuden pankki on....

Sellainen, jossa vaativat kysymykset hoidetaan kivijalkakonttorissa, mutta yhä enemmän asioita hoidetaan verkossa. Itse hoidan mielelläni esimerkiksi laina-asioita yhä kasvokkain keskustellen.

Marie Ateek

Marie Ateek, sijoitusneuvoja

Mikä on ollut parasta uudessa työssäsi?

Aloitin Aleksanterinkadun toimipisteessä heinäkuussa 2018. Parasta työssä ovat asiakaskohtaamiset – jokainen ihminen on aina oma persoonansa, ja jokainen kohtaaminen on erilainen.

Miten asiakas hurmataan?

Uskon, että asiakas hurmataan olemalla oma itsensä. Asiakkaalle pitäisi tulla sellainen olo, että työntekijä on aidosti läsnä tilanteessa.

Kerro vinkkisi pankkiasiointiin, jota moni ei vielä tiedä tai ei hyödynnä?

Tuntuu, että monelle on vielä epäselvää, mitä kaikkia pankkiasioita verkossa voikaan hoitaa. Vinkkaisin myös, että jos verkkopankissa ei löydä etsimäänsä, chat-palvelu on todella kätevä tapa saada nopeasti apua.

Tulevaisuuden pankki on....

Digitaalinen ja pitkälle automatisoitu.