I festtalen berömdes vårdarnas arbetsinsats, men i arbetet såg Fadumo Ali att uppskattningen för vårdarna på arbetsplatsen inte stämde överens med de vackra orden. Bemötandet var varken respektfullt eller rättvist. Det gjorde henne arg.

– På fältet förbises vårdarna i besluten, eller så är besluten inte förenliga med vårdarnas intressen. Vi gör saker annorlunda: vi bryr oss om vårdarna, vi investerar i deras välbefinnande och erbjuder en konkurrenskraftig lön, säger Ali, verkställande direktör för bemanningsföretaget Hoiwa Oy.

Fadumo Ali började förnya vårdbranschen utifrån sina egna erfarenheter av arbetet. Ali avlade yrkesexamen för hälsovårdare vid yrkeshögskola, men när hon kommit in i branschen märkte hon att en fast anställning och rutinuppgifter inte passar henne. Någonting saknades, och hennes inre företagare kom ut allt mer. Ali såg affärsmöjligheter överallt, även inom vårdbranschen. Det retade henne att till exempel åldringar lämnades ensamma.

– Jag är en risktagare och gillar att göra nya saker. Först ville jag specialisera mig på distansvård av åldringar, men det skulle ha krävt mer pengar. Det fanns det inte, så jag började på bemanningssidan. Till en början räckte det med en anställd och en webb­-plats.

Vi använder oss dessutom av expresslön som i bästa fall utbetalas samma dag.

Perspektivbytet visade sig vara en fullträff. Hoiwa Oy har nyss fått en investering på två miljoner euro och blivit valt till 2022 års företag i Esbo. Företaget sysselsätter tio personer och det har en omsättning på över fyra miljoner euro per år. Ali har även siktet inställt på den internationella marknaden med sin affärsidé. Det första verksamhetsstället öppnades nyligen i Tyskland. Där har en lokal medarbetare ledningsansvaret.

Hoiwa erbjuder 1–3 dagars jobb runtom i Finland åt yrkespersoner i vårdbranschen, av vilka de flesta är närvårdare. Jobben förmedlas via företagets egen app. Den började utvecklas av Alis första anställda, en bangladeshisk it-ingenjör, och slutfördes av Alis bror.

– Hoiwa-appen visar i realtid den lön som går direkt till löneutbetalning för den anställda. Vi använder oss dessutom av expresslön som i bästa fall utbetalas samma dag. Vi vill motivera människor att ta skift samma dag, säger Ali.

OP svarar Ali under samma dag

Affärsidén har också övertygat Finlands Juniorhandelskamrar rf. Ali är för närvarande en av deltagarna i tävlingen Vuoden Nuori Menestyjä, som lyfter fram framgångsrika personer i den nya generationen och föredömliga finländska gärningar.

Fadumo Ali är utan tvivel ett föredöme för många, särskilt för invandrare. Hennes utgångspunkter var anspråkslösa i synnerhet jämfört med många finländare, eftersom hon kom till Finland som asylsökande från
Somalia.

Den i dag 35-åriga ensamstående mamman förmedlar arbete åt tusentals finländare. Bland dem finns många invandrare som har svårt att sysselsätta sig.

När Ali grundade Hoiwa Oy år 2020, anade hon inte att det ka vara svårt att öppna ett företagskonto. Hon blev chockad när de banker som hon vände sig till först tackade nej till företagskundrelationen. I början var den nya företagaren tvungen att sköta bankärenden med hjälp av ett prepaid-företagskreditkort. Situationen förändrades när hon år 2021 blev kund hos OP.

– Jag har blivit väl bemött på ett människonära sätt på OP. Hoiwa har en egen kundansvarig som vi kan kontakta. Jag hade en helt felaktig bild av bankvärlden, men OP har tillrättalagt den.

För en företagare är det viktigt att det är lätt att kontakta banken och att svaret kommer snabbt. OP svarar Ali under samma dag.