Kotiseutu on paikka, jossa muistaa, että tuosta ruokakaupasta ostettiin munkkeja yläasteen välitunneilla. Viikonloppuisin vietin usein aikaa Lohjan Keskusaukiolla ystävien kanssa, Antti Ketonen kertoo.

Tällä hetkellä Ketonen asuu Helsingin keskustassa, mutta suhde synnyinseutuun on lämmin. Elämänsä 20 ensimmäistä vuotta Lohjalla viettänyt Ketonen käy säännöllisesti lapsuudenkodissaan vanhempiaan tapaamassa.

– Lohjasta tulee minulle pelkästään positiiviset fiilikset. Se on hyvä kasvuympäristö.

Lohjanharju on Ketoselle erityisen rakas paikka, sillä hänen lapsuudenkotinsa sijaitsee sen vieressä, Keskilohjalla.

– Lohjalla kaikki palvelut ovat lähellä, ja esimerkiksi uima- ja urheiluhalliin on lyhyt matka. Myös Helsinkiin pääsee nopeasti.

Antti Ketonen on monesti esiintynyt Lohjan Rantajameissa. Kun Kauppakeskus Lohjantähti perustettiin, hän esiintyi siellä usein iskelmäyhtye Neljänsuoran kanssa.

Lohjan musiikkiopiston kipinä on kantanut

Ketosen kipinä ensiksi pianon ja sitten kitaran soittoon ja myöhemmin laulamiseen on peruja Lohjan musiikkiopistosta. Kipinä on kantanut, ja musiikki on ollut Ketosen ammatti koko aikuisiän.

Tänä syksynä Neljänsuora-yhtyeen solistina tunnetuksi tulleelta Ketoselta ilmestyy toinen soololevy. Luvassa on kiertue Suomen klubeilla ja joulukonsertteja.

– Kesä meni ihan mahtavasti, kun pääsi taas kunnolla keikkailemaan. Oli tosi hienoa kiertää Suomea.

Ravintolan alkuaikona Ketosen saattoi löytää tiskin takaa.

Viimeiset kaksi vuotta Ketonen on käynyt Kööpenhaminassa laulutunneilla maailman parhaaksi laulukouluksi kutsutussa Complete Vocal Institutessa.

– Elokuussa valmistelin siellä viimeiset laulut syksylle julkaistavalle levylle. Olen laulanut yli 20 vuotta ammatikseni, mutta vielä opin siitä uutta, hän iloitsee.

Musiikin lisäksi Antti on mukana ravintola-alalla: hän omistaa La Tapería -nimisen tapasbaarin Helsingin Uudenmaankadulla yhdessä Madridista kotoisin olevan Jaime Ysernin kanssa.

Enää Ketonen ei ehdi olla paljonkaan mukana ravintolan arjessa, mutta vielä ravintolan alkuaikoina hänet saattoi löytää työskentelemästä tiskin takaa.

Antti Ketosen Lohja-tärpit

  1. Lohjalla kannattaa käydä, jos on urheiluihmisiä, sillä siellä on mahtava Harjun urheilukeskus.
  2. Lohjanjärvi on upea, parhaita asioita Lohjalla.
  3. Lohja Spassa on vesiurheiluaktiviteetteja.
  4. Aurlahden uimarannalla vietin nuoruuden kesiäni.
  5. Tytyrin Elämyskaivokseen pääsee laskeutumaan hissillä. Siellä maan alla on konsertti­paikka. Aion joku päivä pitää siellä keikan.