Juhlapuheissa hoitajien työpanosta hehkutettiin, mutta työssään Fadumo Ali näki, ettei hoitajien arvostus työpaikalla vastannut kauniita sanoja. Kohtelu ei ollut kunnioittavaa eikä oikeudenmukaista. Se pisti vihaksi.

– Kentällä hoitajat sivuutetaan päätöksissä, tai päätökset eivät ole hoitajien etujen mukaisia. Me teemme asiat eri tavalla: välitämme hoitajista, investoimme heidän hyvinvointiinsa ja tarjoamme kilpailukykyisen palkan, henkilöstövuokrausyritys Hoiwa Oy:n toimitusjohtaja Ali sanoo.

Fadumo Ali ryhtyi tuulettamaan hoiva-alaa omien työkokemustensa pohjalta. Ali suoritti terveydenhoitajan ammattitutkinnon ammattikorkeakoulussa, mutta alalle astuttuaan huomasi pian, että vakituinen työ ja rutiinitehtävät eivät hänelle sovi. Jotain puuttui, ja yrittäjäminä puski entistä enemmän esiin. Ali näki bisnesmahdollisuuksia joka asiassa, myös sote-alalla. Sieppasi, että esimerkiksi vanhukset jätettiin yksin.

– Olen riskinottaja ja tykkään tehdä uutta. Ensin halusin erikoistua vanhusten etähoitoon, mutta siihen olisi tarvittu enemmän rahaa. Sitä ei ollut, joten menin henkilöstövuokrauspuolelle. Alkuun pääsemiseksi riitti, että oli yksi työntekijä ja nettisivut.

Töitä tuhansille, toimipiste myös Saksassa

Näkökulman vaihdos on osoittautunut täysosumaksi. Hoiwa Oy on juuri saanut kahden miljoonan euron sijoituksen, ja se on valittu vuoden 2022 espoolaiseksi yritykseksi. Yritys työllistää kymmenen henkeä, ja sen liikevaihto on yli neljä miljoonaa euroa vuodessa. Liikeideallaan Ali tähtää myös kansainvälisille markkinoille. Ensimmäinen toimipiste on vastikään avattu Saksassa. Siellä vetovastuussa on paikallinen työntekijä.

Hoiwa tarjoaa ympäri Suomen yhdestä kolmeen päivän työkeikkoja hoitoalan ammattilaisille, joista valtaosa on lähihoitajia. Keikat välitetään yrityksen oman sovelluksen kautta. Sen kehittämisen aloitti Alin ensimmäinen työntekijä, bangladeshilainen it-insinööri, ja vei loppuun Alin veli.

Käytössämme on pikapalkka, joka maksetaan parhaimmillaan jopa samana päivänä.

– Hoiwan sovellus näyttää työntekijälle reaaliajassa palkan, joka menee suoraan palkanmaksuun. Käytössämme on lisäksi pikapalkka, joka maksetaan parhaimmillaan jopa samana päivänä. Haluamme motivoida ihmisiä ottamaan saman päivän työvuoroja, Ali kertoo.

Bisnesidea on vakuuttanut myös Suomen Nuorkauppakamarit ry:n. Ali kisaa parhaillaan kymmenen joukossa Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailussa, joka nostaa esiin uuden sukupolven menestyjiä ja esikuvallisia suomalaisia tekoja.

Fadumo Ali on eittämättä esikuva monelle, ja erityisesti maahanmuuttajille. Hänen lähtökohtansa olivat etenkin moneen suomalaiseen verrattuna vaatimattomat, sillä hän tuli Suomeen kolmevuotiaana turvapaikanhakijana Somaliasta. Tänä päivänä 35-vuotias neljän lapsen yksinhuoltajaäiti välittää työtä tuhansille suomalaisille. Heidän joukossaan on paljon vaikeasti työllistyviä maahanmuuttajia.

Yritystilin avaaminen onnistui vasta OP:ssa

Kun Ali perusti Hoiwa Oy:n vuonna 2020, hän ei aavistanut, että yritystilin avaaminen voisi olla vaikeaa. Hän järkyttyi, kun hänen ensimmäiseksi lähestymänsä pankit sanoivat yritysasiakkuudelle kiitos ei. Alkuvaiheessa tuore yrittäjä joutui hoitamaan pankkiasiat prepaid-yritysluottokortin turvin.

Tilanne muuttui, kun hänestä tuli OP:n asiakas vuonna 2021.

– Olen saanut OP:stä tosi hyvää ja ihmisläheistä kohtelua. Hoiwalla on oma asiakasvastaava, johon voimme olla yhteydessä. Minulla oli ihan vääristynyt kuva pankkimaailmasta, mutta OP on kumonnut sen.

Yrittäjälle on tärkeää, että pankkiin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja vastaus tulee nopeasti. OP:sta Alille vastataan saman päivän aikana.