Asiakkuusneuvoja Vilma Juuri-Oja, 20, istuu eräänlaisella aitiopaikalla OP Uusimaan Vallilan henkilökuntakonttorissa Helsingissä: hänen asiakaskuntaansa ovat osuuspankin työntekijät ympäri Suomea. Osuuspankkilaisia on noin 13 000, ja he tarvitsevat asuntolainoja siinä missä kuka tahansa suomalainen.

– On erilaista ja antoisaa neuvotella omien kollegojen kanssa. He ovat monipuolisia asiakkaita, joilla on paljon tietämystä pankkiasioista.

Oman talon väen myötä kaksi vuotta sitten taloon tullut Juuri-Oja saa laajan käsityksen konsernin uramahdollisuuksista. Osuuspankki tarjoaa hyvin monipuolisia työtehtäviä, joissa voi edetä erityyppisiin työnkuviin.

Asuntolainan yhteydessä Juuri-Oja käy läpi muutkin pankkiasiat ja ohjaa asiakkaat tarvittaessa OP Kodin kiinteistönvälittäjän, Pohjola Vakuutuksen edustajan tai sijoitusneuvojan pakeille. Siinä avautuu jo kolme eri uravaihtoehtoa tulevaisuuden varalle. Kiinnostaisiko niistä jokin?

– Tällä hetkellä minua kiinnostaa toiminnan kehittäminen ja HR-puoli, tykkään olla ihmisten parissa. 

Voin käyttää lomapäiviä opintoihin.

Juuri-Oja suoritti Business College Helsinki -oppilaitoksessa merkonomin ja ylioppilastutkinnon kaksoistutkinnon ja aloitti valmistuttuaan osuuspankissa asiakaspalvelutehtävissä. Hänelle kerrottiin heti talon tarjoamista urapoluista ja etenemismahdollisuuksista.

–  Käyn esihenkilöni kanssa aktiivisesti keskusteluja siitä, mikä minua kiinnostaa ja miten pääsisin eteenpäin.

Marraskuussa 2021 Juuri-­Oja siirtyi asuntolaina­tiimiin ja osallistui samalla neljä kuukautta kestäneeseen talonsisäiseen koulutukseen. Vuonna 2022 hän aloitti Metropolia-ammattikorkeakoulussa tradenomiopinnot.

– Tavoitteenani on valmistua vuoden 2023 lopussa. Työnantaja kannustaa opiskelemaan, ja voin käyttää lomapäiviä opintoihin.