Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyihin koulutarvikkeisiin. Uusi reppu varmistaa, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

– Reppu symboloi hyvin konkreettisesti koulun alkua. Monesti muistamme pitkälle aikuisuuteen saakka, millainen reppu selässä kuljimme kouluun. Haluamme luoda näitä pieniä mieleenpainuvia hetkiä myös tänä vuonna koulutielle lähteville, sanoo Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

OP Helsingille reppukeräys on konkreettinen tapa tehdä yhdessä hyvää.

– Haluamme olla lapsiperheiden arjessa läsnä, ja reppukeräys on konkreettinen keino tukea vähävaraisia perheitä koulutien alussa - samalla toteutamme yhteisöllistä rooliamme, sanoo aluejohtaja Saija Veenkivi.

Keräykseen voi tuoda sekä reppuja että penaaleja, ja penaaliin voi halutessaan valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivottimen.

Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuun aikana OP Helsingin asiakaskonttoreihin niiden aukioloaikoina. Konttorista löytyvällä lahjoituspisteellä lahjoittaja voi kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille. OP toimittaa reput HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille.

Reppu joka selkään -tempaus järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna, jolloin reppuja kerättiin yhteensä yli 1500 19 paikkakunnalla.

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. Hope ry jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.