Euroopan suurimpien joukkoon lukeutuva juniorijalkapallo tapahtuma järjestettiin Helsingissä jo 44:ttä kertaa. Vuosien varrella turnaus on kasvattanut osallistujamääräänsä liki 20 000 pelaajaan noin 20 eri maasta ja vuosi vuodelta Helsinki Cup tulee tunnetummaksi tapahtumaksi myös muuallakin Suomessa.

Tapahtuman sydän, Love The Ball -center oli avoinna ohjelmanumeroineen niin pelaajille, kannustajille kuin kaikille muillekin futishurmoksessa eläjille! Tapahtumatorin vilskeessä sijaitseva OP Lounge tarjoili monenlaista aktiviteettiä kaikenikäisille vierailijoille, aina OP Kevytyrittäjien pikahieronnoista puhelimen latauspisteisiin ja Pohjola Vakuutuksen postikortteihin. Sivurajaheitto-kisailu veti puoleensa innokkaita pelaajia ja terveisiä kirjoiteltiin omille suosikkijoukkueille jättimäisiin OP-palloihin. Vaikka aurinkoa riittikin kokonaiselle päivälle vain keskiviikkona, oli teltassamme koko viikon lämmin tunnelma. Haluammekin kiittää tästä viikosta kaikkia jalkapallon ystäviä!

Keskiviikkona ja torstaina saimme kunniavieraita, kun HJK:n miesten ja naisten edustusjoukkueiden pelaajat leiriytyivät pariksi tunniksi kanssamme OP Loungeen. Nimmareita jaettiin ja pelaajat vastailivat Instagramin livessä kysymyksiin omista lempipelaajistaan ja turnausmuistoistaan. Helsinki Cup aiheutti nostalgian väristyksiä myös näissä nuorissa pelaajalupauksissa: "Harmittaa, kun enää ei pääse pelaamaan Hesa Cupiin, se oli aina yksi kesän parhaimmista turnauksista, kertoo Lassi Lappalainen. Myös tsemppiviestejä lähetettiin turnauksessa pelaaville junnuille. ”Olkaa toisillenne hyviä joukkuekavereita ja nauttikaa täysillä turnauksesta!” kuuluu Ashley Riefnerin terveiset. Innokkaat fanit pääsivät myös haastamaan pelaajat kikkailu battlessa torstaina LTB -centerin lavalla ja näyttivät rohkeasti omia hienoja temppujaan.

Miten huippujalkapalloilijaksi sitten treenataan? ”Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on harjoittaa potkutekniikkaa ja ehdottomasti opetella potkimaan molemmilla jaloilla.” Vinkkaa naisten joukkueen hyökkääjä Hanna Ruohomaa. ”En sano mitään muuta, kuin että pitäkää hauskaa!” huudahtaa innokkaasti tsemppiviestinä turnauksen pelaajille HJK:n Nikolai Alho, ja muistuttaa samalla, että fyysisen treenaamisen ohella on tärkeää nauttia jalkapallosta täysillä.

OP Helsinki on mukana tukemassa nuorten liikuntaa pääkaupunkiseudulla monin tavoin. Hesa Cupissa mukana ollaan jo kolmatta vuotta. Nuorten energia, ilo ja innostus liikunnan parissa tarttuu myös aikuisiin ja kantaa toivottavasti pitkälle syksyyn. Kiitos kun olit mukana seuraamassa paikan päällä ja ruudun takana!

Kuva: Anriikka Lahikainen. Kuvassa HJK:n miesten edustusjoukkueen pelaaja Nikolai Alho pienen junnufutarin seurassa.