Vihdissä pientä maatilaansa hoitava Päivi Putkonen-Hegazi kasvattaa pellolla pääasiassa kuminaa ja kauraa. Vähän metsääkin tilaan kuuluu. Eläimiä farmilla ei ole, paitsi arvovaltainen pihavahti, chihuahua Leo. Palkkatyössä Putkonen-Hegazi toimii Rakennustietosäätiön johdon assistenttina.

– Tämä tila on synnyinkotini, jonne palasin asuttuani aikani maailmalla. Vaikka saan pääosan tuloistani palkkatyöstä, maatalous on kuulunut elämäni aina – kun on syntynyt multaa kynsiensä alla, sitä aina kaipaa, hän sanoo.

Putkonen-Hegazin perheeseen kuuluu aviomies ja kotoa jo muuttanut aikuinen tytär. Elämää rikastuttaa moninainen yhdistystoiminta muun muassa Vihtijärven kyläyhdistyksessä, Metsänhoitoyhdistyksessä ja Martoissa.

– On mukava innostua ja toimia mukana. Haluan elää kiinnostuneena erilaisista asioista ja säilyttää iloisuuden joka päivä.

Sijoittamisen Putkonen-Hegazi aloitti muutama vuosi sitten perittyään isänsä varoja.

– Piti miettiä, mitä tehdä, joten käännyin pankin puoleen. Päätin ryhtyä OP Private -asiakkaaksi ja sain henkilökohtaisen varainhoitajan. Se oli hyvä päätös!

”OP Private -asiakkaana voin keskittyä muihin asioihin elämässäni”

Tällä hetkellä Putkonen-Hegazi on hajauttanut omaisuuttaan monenlaisiin sijoituksiin: salkussa on rahastoja, osakkeita ja vakuutussijoituksia. Koska hän on OP Privaten asiakas, varainhoitaja huolehtii sijoituksista aktiivisesti.

– Varainhoitaja seuraa sijoituksien kehittymistä puolestani ja olen siitä todella kiitollinen. Voin olla melko huoleton ja keskittyä muihin asioihin elämässäni. Toki seuraan itsekin sijoituksiani, mutta yleensä teen jotain ihan muuta.

Yhteydenpitoa on säännöllisesti. Varainhoitaja soittaa, jos sijoituksissa tapahtuu muutoksia tai on esimerkiksi aika myydä osakkeita tai rahasto-osuuksia.

– Hän ehdottaa ratkaisuja, kysyy mielipidettäni ja mietimme yhdessä, miten toimitaan. Koen, että voin luottaa hänen asiantuntemukseensa. Pidän myös siitä, että hän tarkistaa aina, tarvitsenko rahaa johonkin hankintaan vai sijoitetaanko eteenpäin.

Putkonen-Hegazi on tuonut sijoituksissa esiin omia arvojaan ja toiveitaan, kuten että hän haluaa satsata kestävään kehitykseen tai että jotkin yritykset eivät sovi hänen sijoitussalkkuunsa.

Oma palvelunumero auttaa sijoitus-, laki- ja vakuutusasioissa

OP Private -kokonaispalvelussa on varainhoidon lisäksi muitakin hyödyllisiä palveluita.

– OP Private -asiakkailla on ihan oma palvelunumeronsa, josta voi tiedustella neuvoa ja apua sijoitusratkaisuihin, lakipalveluihin tai vakuuttamiseen liittyvistä asioista, Putkonen-Hegazi mainitsee.

Hän on saanut vakuutusneuvoja pohtiessaan maataloustoiminnan ja henkilökohtaisen talouden vakuutustarpeita kokonaisuutena. Vakuutusten järkevästä suunnittelusta ja keskittämisestä syntyy rahallistakin hyötyä.
Lisäksi matkustusta rakastavaa naista kiinnostavat OP Privaten matkavakuutusedut.

– Lounge-oikeus lentokentälle on mukava lisä. Turvapalvelu autovuokrauksen yhteydessä matkalla on myös tärkeää, sillä vakuutus kattaa omavastuuosuuden.

Satsaukset järkeviin asioihin

OP Privaten lakipalveluita Putkonen-Hegazi on käyttänyt testamentin tekemiseen.

– Tyttäreni toki perii kaiken, mutta silti olen laatinut testamentin varmistaakseni varojen siirtymisen oikealla tavalla, Putkonen-Hegazi sanoo.

Putkonen-Hegazin varallisuus kasvoi isän jättämän perinnön myötä, ja samaa hän toivoo omalle tyttärelleen. Iso oli ollut koko ikänsä OPn asiakas, ja hän oli myös OP Privaten asiakas.

– Jokainen vanhempi varmasti toivoo lapselleen vähintään yhtä hyvää elämää kuin itse on elänyt tai vielä parempaa. Koko varallisuuteni siirtyy tyttärelleni, ja hän saa siitä turvaa elämälleen.

Putkonen-Hegazi arvostaa tavallista tasapainoista elämää ilman suuria yllätyksiä. Hänellä on jalat tukevasti maassa ja elämä mukavasti mallillaan.
Talousasioissa Putkonen-Hegazi käyttää tarkkaa harkintaa eikä halua hassata rahaa. Järkeviin asioihin hän on kuitenkin valmis satsaamaan.

– Siirryimme maalämpöön aikanaan, ja nyt meille on tilattu aurinkopaneelijärjestelmät. Ne ovat melko kalliita hankintoja mutta järkeviä pitkällä aikavälillä, Putkonen-Hegazi perustelee.

– Energiakuluja pitää saada alas, koska se on meidän kaikkien suomalaisten tehtävä. Vaikka minulla olisikin varaa maksaa isoja sähkölaskuja, en halua käyttää säästöjäni niihin missään nimessä.

Tutustu varallisuudenhoidon palveluihimme OP Uusimaassa. 

Päivi Putkonen Hegazi 2.jpg

Päivi Putkonen-Hegazi arvostaa tavallista elämää. Hän toteaa, että raha ei ratkaise mitään mutta rauhoittaa kyllä mieltä, jos jotakin yllättävää tapahtuisi. Mieltä rauhoittaa myös se, että OP Privaten varainhoitaja seuraa sijoituksia aktiivisesti.