Osuuspankkien tarjoamia etuja ja alennuksia pankki- ja vakuutuspalveluista hyödyntää vuosittain yli 2 miljoonaa omistaja-asiakasta. Mitä laajemmin omistaja-asiakas käyttää OP Ryhmän palveluita, sitä enemmän hän saa etuja ja alennuksia – ja sitä enemmän hänelle myös kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia. Niitä kertyy monista aivan arkisista asioista, kuten asuntolainasta ja säästöistä.

Teksti Harri Nummela, liiketoimintajohtaja, vähittäispankki @nummelaharri
Julkaistu 31.10.2023

Suuntaamme OP Ryhmän hyvästä taloudellisesta tuloksesta tulevaa hyötyä monella tavalla omistaja-asiakkaillemme – sinulle, minulle ja meille kaikille. Olemme korottaneet tänä vuonna OP-bonuksia 30 prosentilla. Emme myöskään peri omistaja-asiakkailtamme päivittäispalveluihin liittyviä maksuja lainkaan lokakuun 2023 ja maaliskuun 2024 väliseltä ajalta. Näiden lisäetujen yhteenlaskettu arvo on omistaja-asiakkaillemme yli 100 miljoonaa euroa.

Omistaja-asiakkaiden lisäeduista päätetään vuosittain OP Ryhmän tuloksen perusteella. Ensi vuonna lisähyödyt ovat vielä suuremmat, sillä olemme päättäneet korottaa OP-bonuksia 40 prosentilla normaalista ja päivittäiset pankkipalvelut tarjoamme omistaja-asiakkaillemme ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti. Nämä tuovat yhteensä 174 miljoonan euron lisähyödyn.

Finanssialan bonukset ovat puhututtaneet mediassa viime aikoina. Omistaja-asiakkaamme voivat kuitenkin olla rauhassa. Tulemme jatkossakin tarjoamaan omistaja-asiakkaillemme vähintään yhtä hyviä etuja. Jos bonusjärjestelmän verotuskäytäntö muuttuu, voivat keskittämisen kautta omistaja-asiakkaita hyödyttäviä etuja olla esimerkiksi erilaiset alennukset OP Ryhmän tarjoamasta.

Perustehtävämme mukaisesti tulemme kaikkina aikoina edistämään omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. 

Lisäedut esimerkkiasiakkaalle

Normaalisti vuositasolla 100 000 euron asioinnista
(esim. asuntolaina, rahastoja) kertyy 
250 euroa OP-bonuksia ja päivittäispalvelupaketista saadun alennuksen arvo on 51,6 euroa.

2023 Lisäpalkitseminen: 
75 euroa (30 % lisäbonus)
11,85 euroa (3 kk päivittäiset ilman kk-maksua) = 86,85 euroa

2024 Lisäpalkitseminen: 
100 euroa (40 % lisäbonus) 
47,4 euroa (12kk päivittäiset ilman kk-maksua) = 147,4 euroa

Vuosien 2023 ja 2024 lisäpalkitsemiset yhteensä 234,25 euroa

Osuuspankin omistaja-asiakkuus

Omistaja-asiakkaan edut ja alennukset