Osuuspankkien tarjoamia etuja ja alennuksia pankki- ja vakuutuspalveluista hyödyntää vuosittain yli 2 miljoonaa omistaja-asiakasta. Mitä laajemmin omistaja-asiakas käyttää OP Ryhmän palveluita, sitä enemmän hän saa etuja ja alennuksia – ja sitä enemmän hänelle myös kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia. Niitä kertyy monista aivan arkisista asioista, kuten asuntolainasta ja säästöistä.

Teksti Harri Nummela, liiketoimintajohtaja, vähittäispankki @nummelaharri
Julkaistu 11.3.2024

Suuntaamme OP Ryhmän hyvästä taloudellisesta tuloksesta tulevaa hyötyä monella tavalla omistaja-asiakkaillemme – sinulle, minulle ja meille kaikille. Korotimme viime vuonna OP-bonuksia 30 prosentilla normaalista, emmekä myöskään perineet omistaja-asiakkailta päivittäispalveluiden kuukausimaksuja loka-joulukuun 2023 välisenä aikana. Näiden lisäetujen yhteenlaskettu arvo on omistaja-asiakkaillemme noin 82 miljoonaa euroa.

Omistaja-asiakkaiden lisäeduista päätetään vuosittain OP Ryhmän tuloksen perusteella. Tänä vuonna lisäedut ovat aiempaa suuremmat, sillä olemme korottaneet OP-bonuksia 40 prosentilla normaalista ja päivittäiset pankkipalvelut tarjoamme omistaja-asiakkaillemme ilman kuukausimaksuja koko vuoden. Nämä tuovat yhteensä 174 miljoonan euron lisähyödyn omistaja-asiakkaillemme.

Finanssialan bonukset ovat puhututtaneet mediassa viime aikoina. Omistaja-asiakkaamme voivat kuitenkin olla rauhassa. Tulemme jatkossakin tarjoamaan omistaja-asiakkaillemme vähintään yhtä hyviä etuja. Jos bonusjärjestelmän verotuskäytäntö muuttuu, voivat keskittämisen kautta omistaja-asiakkaita hyödyttäviä etuja olla esimerkiksi erilaiset alennukset OP Ryhmän tarjoamasta.

Perustehtävämme mukaisesti tulemme kaikkina aikoina edistämään omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. 

Teksti julkaistu 31.10.2023 ja päivitetty 11.3.2024

Lisäedut esimerkkiasiakkaalle

Normaalisti vuositasolla 100 000 euron asioinnista (esimerkiksi asuntolaina ja rahastoja) kertyy omistaja-asiakkaalle 250 euron arvosta OP-bonuksia. Lisäksi päivittäispalvelupaketista saadun alennuksen arvo on 51,6 euroa vuodessa.

2023 lisäedut:
OP-bonuksia 30 % normaalia enemmän = 75 euron arvosta enemmän
Päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja loka-joulukuu 2023 = 11,85 euroa
Lisäetuja yhteensä 86,85 euron arvosta

2024 lisäedut: 
OP-bonuksia 40 % normaalia enemmän = 100 euron arvosta enemmän
Päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja koko vuoden = 47,4 euroa
Lisäetuja yhteensä 147,4 euron arvosta

Vuosina 2023 ja 2024 lisäetuja yhteensä 234,25 euron arvosta.

Osuuspankin omistaja-asiakkuus

Omistaja-asiakkaan edut ja alennukset