Finanssiala ry:n mukaan noin miljoonalla suomalaisella on rahastosijoituksia ja kiinnostus rahastosijoittamiseen kasvaa jatkuvasti. Trendi näkyy myös OP:lla.

– Pelkästään marraskuussa OP:lle tehtiin yli puoli miljoonaa säännöllisen kuukausisäästämisen rahastomerkintää, kertoo OP:n varallisuudenhoitoasiakkaiden johtaja Kai Kalajainen.

OP:lla vuoden 2021 suosituimpien rahastojen joukossa on niin vastuullisen sijoittamisen teemarahastoja, indeksirahastoja kuin korko- ja osakemarkkinoille sijoittavia yhdistelmärahastojakin.

Kärkipaikkaa pitää OP-Ilmasto-rahasto, johon valitaan ainoastaan sellaisia yrityksiä, jotka tarjoavat tuotteillaan ja palveluillaan ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Rahasto on saanut tänä vuonna eniten uusia osuudenomistajia kaikista Suomeen rekisteröidyistä rahastoista.

Kymmenen eniten osuudenomistajia keränneen rahaston joukossa on peräti viisi vastuullista rahastoa.

– Vastuullisesta sijoittamisesta on tullut valtavirtaa. Jokainen voi valita omiin vastuullisuusmieltymyksiinsä sopivan rahaston, tiivistää Kalajainen.

Eniten rahasto-osuudenomistajia keränneet OP:n rahastot vuonna 2021

Lista on tehty Suomen Sijoitustutkimuksen marraskuun 2021 rahastoraportin pohjalta. Listaan suodatettiin OP:n Suomeen rekisteröidyt rahastot, jotka ovat keränneet eniten rahasto-osuudenomistajia tänä vuonna.

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö.

OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy, markkinoi osuuspankki ja salkunhoitajana toimii OP Varainhoito.