Säästämisessä tärkeintä on aloittaminen ja säännöllisyys. Selkeän suunnitelman avulla on helpompi päästä tavoitteeseen – jakamalla esimerkiksi vuoden tavoite pieniin osiin ja miettimällä, miten kuukausittaisen summan voi saada kasaan. Kokosimme OP:n säästökalenteriin vinkkejä, joilla voi päästä säästämisessä alkuun. Tulosta kalenteri tästä.

Säästökalenterissamme vuoden tavoitesumma on 1 500 euroa. Kuukausittaiset summat vaihtelevat 100 ja 200 euron välillä, mutta tavoitteet voi tietenkin sovittaa omaan tilanteeseen sopiviksi. Osa säästövinkeistä on sellaisia, että niillä saa konkreettisen summan kasaan saman tien (esimerkiksi myymällä turhia tavaroita), ja osa vinkeistä taas kerryttää säästöä hieman pidemmällä aikavälillä (esimerkiksi sähkönkulutuksen vähentäminen).

Pienilläkin teoilla pääsee säästämisessä alkuun. Hyvä keino on esimerkiksi OP:n Säästölipas, jossa rahaa siirtyy säästöön jokaisesta korttimaksusta. Summan voi valita itse.

Säästökalenterin vinkeillä on säästötavoitteen saavuttamisen lisäksi muitakin suotuisia vaikutuksia: pääset eroon turhasta tavarasta, säästät ympäristöä, saatat syödä terveellisemmin ja tavata ystäviä useammin.

Säästökalenteri auttaa alkuun säästämisessä.

Lue seuraavaksi:

Mikä on sopiva kuukausittainen säästösumma? Katso laskelma keskituloiselle ja vertaa sitä omaan talouteesi