Sijoittajan lounas -podcast tuo lautaselle viikoittain ajankohtaisia aiheita, jotka pitävät sijoittajan kylläisenä pitkään. Ensimmäisen kauden aiheissa ei luonnollisestikaan voida välttää näkökulmia koronan vaikutuksista sijoitusmarkkinoille.

Jokaisessa jaksossa on mielenkiintoisia asiantuntijavieraita, jotka istahtavat lounaspöytään pilkkomaan analyysit ja näkemykset sopiviksi suupaloiksi. Studiossa vuoroviikoin vieraita kestitsevät kokeneet sijoittamisen asiantuntijat Tiina Routamaa, Katja Hakala, Joona Heinola, Juuso Metsola ja Jiri Väinölä.

Ota podi seurantaan tästä ja kuulet, mitä nälkäisen sijoittajan tulee tietää juuri nyt!

Ensimmäisessä jaksossa: onko vastuullinen sijoittaminen tuottavaa?

Ensimmäisessä jaksossa puhutaan vastuullisesta sijoittamisesta. Jaksossa avataan mitä ESG sijoittaminen oikeasti tarkoittaa, ja pureskellaan, onko se vain ohimenevä trendi. Entä mistä sijoittaja voi tietää, että kohde on oikeasti vastuullinen ja miten niitä voi vertailla? Nälkäistä sijoittajaa luonnollisesti kiinnostaa myös tarjoavatko ESG-vaihtoehdot oikeasti tuottoa. Hampaansa aiheeseen iskevät ESG-asiantuntija ja tutkija Kristiina Vares-Wartiovaara ja Sales Manager Mikko Aalto, joka tarkastelee vastuullista sijoittamista erityisesti indeksisijoittamisen näkökulmasta.

Toinen jakso: Siivilöidään Q1-tuloskausi läpi - mitä jäi koronan lisäksi käteen?

Ensimmäisellä tuloskaudella on vauhtia riittänyt ja korona on flambeerannut markkinaa. Ketkä olivat ensimmäisen kvartaalin yllättäjät ja ketkä onnistuivat sopeutumaan koronapandemian aiheuttamiin vaikutuksiin? Jakson vieraat pääanalyytikko Antti Saari ja salkunhoitaja Teemu Salonen raottavat myös miten yhtiöt ja kuluttajat voivat tulevaisuudessa muuttaa käyttäytymistään. Mutta mitä tulevaisuudesta voidaan sanoa kaiken tämän sumuisuuden keskellä? Mutta mitä tulevaisuudesta voidaan sanoa kaiken tämän sumuisuuden keskellä?

Kolmas jakso: Osakemarkkinat nautiskelee, vaikka reaalitalous palaa pohjaan – mitä nyt tapahtuu?

Podcastin kolmannella lounaalla keskustellaan siitä, miten reaalitalous on viime aikoina kärsinyt koronaviruksen aiheuttaman pandemian seurauksena ja miten siitä huolimatta osakemarkkinat tuntuvat puksuttavat vain ylöspäin. Strategi Jari Hännikäinen ja salkunhoitaja Jussi Hyöty pureskelevat myös talouden viime aikaiset käänteet ja niiden seuraukset. Jälkiruokana asiantuntijat jakavat terveisensä sijoittajalle – talousdata kertoo karua kieltään, mutta miten sijoittajan tulisi suhtautua tähän kaikkeen?

Neljäs jakso: Niin metsä tuottaa kuin sinne sijoittaa - miltä markkina nyt näyttää?

Neljännessa jaksossa mennään metsään. Sanonnan mukaan metsää kannattaa aina ostaa, koska sen valmistus on lopetettu. Metsä tarjoaakin vakaata tuottoa pitkällä aikajänteellä. Metsänomistajan näkökulmasta puun kysyntää on nyt enemmän kuin tarjontaa. Metsään voi sijoittaa muutenkin kuin ostamalla metsätilan, mutta miten? Voiko kaupunkilainen sijoittaa metsään ja miten varmistetaan vastuullisuus? Studiossa vieraina ovat metsäpalvelupäällikkö Petri Kortejärvi ja salkunhoitaja Tapio Tilli, jotka kertovat mistä metsään sijoittavan tulisi juuri nyt olla kartalla.

Viides jakso: Kun ovi käy - toimitusjohtajavaihdokset ja niiden syyt

Toimitusjohtajan pesti on tunnetusti tuulinen ja viime aikoina otsikoissa ovat vilahdelleet isojen pörssiyhtiöiden toimitusjohtajavaihdokset. Minkä takia toimitusjohtajavaihdokset vaikuttavat usein merkittävästi yhtiöiden osakekursseihin? Ja mitkä asiat voivat vaikuttaa toimitusjohtajan vaihtumiseen? Rautainen asiantuntijakaksikko seniorianalyytikko Kimmo Stenvall ja salkunhoitaja Antti Karessuo tarjoilevat muun muassa näihin kysymyksiin vastauksia Sijoittajan lounas -podcastin viidennessä jaksossa.

Kuudes jakso: Onko arvosijoittajan korpivaellus viimein ohi?

Finanssikriisin jälkeisistä ajoista lähtien kasvuosakkeita salkkuun haalinut sijoittaja on ronskisti lyönyt tuotoissa arvo-osakesijoittajan. Kaikille tutut teknologia-alan jättiyhtiöt kuten Facebook tai Alphabet ovat keränneet voittoja vuosia putkeen ja tällä hetkellä suorastaan dominoivat S&P 500 indeksiä. Voivatko nämä kasvuosakkeet jatkaa voittokulkuaan ikuisuuksiin? Kasvuosakkeiden huimaa menoa ja arvosijoittamisen mahdollista paluuta kauden viimeisessä jaksossa puivat pitkän linjan asiantuntijat varainhoidon sijoitusratkaisuista vastaava johtaja Erkko Ryynänen sekä osaketiimin vetäjä Lauri Tillman.

Podcastin ensimmäisen kauden jaksot on julkaistu Spotifyssä & Transistor.fm:ssä. Sijoittajan lounas palaa ajankohtaisiin aihein jälleen syksyllä.