Kun Venla Luukkonen sai kuulla odottavansa kaksosia, hän rupesi harkitsemaan puolisonsa kanssa vakuutuksia syntyville lapsilleen. Noin puolivälissä raskautta pariskunta hankki vauvavakuutuksen eli syntyvän lapsen terveys- ja toimeentulovakuutuksen. Vakuutus hoitui näppärästi Pohjola Vakuutuksesta, johon pariskunta on keskittänyt muutenkin vakuutuksensa.

Luukkonen ja hänen puolisonsa Mikko Lähteenmäki tiedostivat heti kaksosraskauden kohonneet riskit, kuten mahdollisuuden ennenaikaiseen synnytykseen. Se ei kuitenkaan ollut este vauvavakuutuksen saamiselle. He saivat myös tietää, että vauvavakuutus korvaa jo raskausaikana julkisen terveydenhuollon kuluja ja lääkkeitä, mikäli äidille määrätty hoito on vauvojen terveyden kannalta välttämätöntä.

– Olin valmis maksamaan hyvästä vakuutuksesta, jos raskauden aikana sattuisi jotakin yllättävää. Vakuutus rauhoitti mieltäni ja toi taloudellista varmuutta, vaikka luotankin myös suomalaiseen julkiseen terveydenhuoltoon, Luukkonen toteaa.

Vakuutus kannattaa hankkia ennen lapsen syntymää; sen voi saada heti rakenneultraäänitutkimuksen jälkeen aina synnytyksen alkamiseen asti. Tällöin lapsella syntymän jälkeen ilmenevät sairaudet eivät vaikuta vakuutuksen sisältöön. Vakuutus jatkuu Pohjola Terveysvakuutuksena läpi lapsen elämän – 100-vuotiaaksi asti.

Venla Luukkonen on pian kaksi vuotta täyttävien kaksosten äiti. Hän otti puolisonsa kanssa vauvavakuutuksen ennen lasten syntymää. Tähän mennessä vakuutus on korvannut lukuisia lääkärikäyntejä sekä raskausaikana että kaksosten syntymän jälkeen.

Vauvavakuutus korvaa lääkärikäyntejä, tutkimuksia ja lääkkeitä

Vaikka Luukkosen raskaus sujui varsin hyvin viime metreille saakka, hänellä oli useita ylimääräisiä lääkärikäyntejä odotusaikana. Loppuraskaudesta hän sai myös raskausmyrkytyksen ja joutui Naistenklinikalle vuodelepoon. Kulut korvattiin vakuutuksesta.

Luukkonen kertoo, että ensimmäinen vauvavuosi sujui korona-aikana pitkälti kotona touhuten. Lääkärikäyntejä oli vain harvakseltaan. Vuoden täytettyään pikkupojat menivät päiväkotiin, mikä toi tullessaan pitkällisen sairastelukierteen. 

– Pojat ovat poteneet muun muassa flunssaa, enterorokkoa, oksennustautia ja keuhkoputken tulehdusta. Näihin tilanteisiin vauvavakuutus on ollut todella hyödyllinen ja helpottanut melkoisesti arkea, Luukkonen kertoo.

Pian kaksospojat täyttävät kaksi vuotta. Luukkonen uskoo, että vauvavakuutus tuo hänen lapsilleen turvaa sairauksien ja tapaturmien varalta jatkossakin. Korvaahan se lääkärikäyntejä, tutkimuksia ja lääkkeitä sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon piirissä. 

Terveysmestari auttaa lapsiperhettä arkena ja viikonloppuna

Pohjola Terveysmestari -palvelu tarjoaa maksutonta terveysneuvontaa Pohjola Vakuutuksen henkilöasiakkaille – niin myös vauvavakuutuksen piirissä oleville. Se on auki päivittäin klo 7–23 puhelimitse ja sovelluksessa. Palvelun kautta terveydenhuollon ammattilainen antaa aina oirearvion, selvät toimintaohjeet ja varaa tarvittaessa ajan Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanilta.

Lapset ovat poteneet muun muassa flunssaa, enterorokkoa, oksennustautia ja keuhkoputken tulehdusta. Näihin tilanteisiin vauvavakuutus on ollut hyödyllinen ja helpottanut melkoisesti perheen arkea

Terveysmestari on ollut Luukkosen perheen tukena lukuisissa hetkissä. Se on auttanut silloin, kun Venla Luukkonen on pohtinut, onko lääkäriin tarpeen lähteä vai selviävätkö lapset kotihoidolla. Terveysmestariin voi onneksi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä juuri silloin, kun oman lapsen terveysasiat huolettavat.

– Joskus kun jompikumpi pojista on ollut erityisen kipeä, olen soittanut Terveysmestarille jopa iltamyöhään. Sen avulla olemme saaneet asiantuntija-apua nopeasti. Pääsemme myös tarvittaessa lääkärin vastaanotolle suoraan ilman jonottamista, Luukkonen iloitsee.

Kun korvausratkaisun saa heti ensikontaktin yhteydessä, vahinkoilmoitustakaan ei tarvitse enää tehdä erikseen. Vauvavakuutus onkin Luukkosen mielestä kaikin puolin kätevä ratkaisu, jos perhe kaipaa helppoutta ja turvaa lapsiarjen pyörittämiseen.

Tutustu Syntyvän lapsen vakuutukseen

Tutustu Pohjola Terveysmestari -palveluun