Alkusyksystä 2020 lapsen saaneelle Piia Pajuselle oli alusta lähtien selvää, että tulevalle perheenjäsenelle hankitaan vakuutus. Tuohan se huojennusta ja turvaa vauva-arkeen, sillä koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Vakuutus hankittiin heti rakenneultran jälkeen.

− Olemme erittäin tyytyväisiä päätökseen. Aloimme nimittäin mieheni kanssa jo muutama viikko synnytyksen jälkeen epäillä vauvalla kireää kielijännettä. Imettäminen sattui aivan hirveästi ja myös lapsen isällä on kireä kielijänne.

Vanhemmat varasivat ajan asiaan perehtyneelle yksityislääkärille, joka vahvistikin epäilyn oikeaksi. Kireä kielijänne napsaistiin auki samalla käynnillä, ja vanhemmat saivat ohjeistuksen jälkihoitoa varten. Toimenpiteestä oli apua − imetys ei enää satu ja vauvakin saa syötyä entistä helpommin.

Vauvavakuutus kattoi tässä tapauksessa lääkärikäynnin operaatioineen. Lisäksi Pohjola Terveysmestari toi mielenrauhaa, sillä tiesin voivani soittaa sinne, jos jokin vauvan terveyteen liittyvä asia mietityttää, Pajunen kiittelee.

Vakuutus kannattaa ottaa ennen synnytystä

Pohjola Vakuutuksen vakuutuspäällikkö Kalle Tikkanen suosittelee hankkimaan vauvavakuutuksen Pajusen tavoin jo ennen lapsen syntymää. Näin mahdolliset syntymän jälkeen ilmenevät sairaudet eivät vaikuta vakuutuksen laajuuteen.

− Jos esimerkiksi Piian tapauksessa vauvalla esiintyisi vielä ongelmia kielijänteen kanssa, niin hoito korvataan kyllä. On hyvä myös muistaa, ettei vauvan vakuutus pääty murrosikään, vaan se jatkuu Pohjola Terveysvakuutuksena katkeamattomana läpi elämän – aina 100-vuotiaaksi asti.

Tikkanen kannustaa hyödyntämään myös Pohjola Terveysmestari -palvelua, sillä sieltä saa apua vauvan sairastuttua tai jos pienokaisen terveys huolettaa.

− Terveysmestari arvioi ensin oireet ja antaa toimintaohjeet. Tarvittaessa Terveysmestari myös varaa ajan suoraan asiaan erikoistuneelle lääkärille. Usein samalla saa myös korvausratkaisun, jolloin lääkärissä tarvitsee maksaa vain omavastuun ja me huolehdimme lopusta, hän vinkkaa.

Lue lisää Pohjola Vakuutuksen vauvavakuutuksesta

Tutustu Pohjola Vakuutuksen vakuutuspalveluihin