Ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluja tarjoava 9Lives-konserni on onnistunut kasvamaan koronakriisistä huolimatta.

9Lives on yksi pääkaupunkiseudun palveluntarjoajista, jotka tuottavat koronaviruksen näytteenottopalveluja HUS Diagnostiikalle. HUS on vastuussa Uudenmaan alueen koronatestauksesta ja koronavirusnäytteiden analytiikasta. 9Livesilla on Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella jo kuusi koronatesteihin erikoistunutta näytteenottopistettä.

Konsernin toimitusjohtaja Katariina Matveinen kertoo yhtiön nähneen markkinaraon yksityisessä testaamisessa. Yritys pääsi aloittamaan testaustoiminnan viime lokakuussa HUSin järjestämän kilpailutuksen kautta.

– Silloin markkinoilta puuttui kohtuuhintainen yksityinen testi. Tarkastelimme yleisiä testausprosesseja ja oivalsimme, että ketjussa oli useita mahdollisia tehostamisen paikkoja. Erityisosaamistamme hyödyntäen pystyimme virittämään testausprosessia nopeammaksi ja edullisemmaksi ilman, että testauksen laatu ja luotettavuus kärsivät, Matveinen kertoo.

Matveisen mukaan 9Lives haluaa tarjota asiakkailleen joustavan ja tehokkaan tavan ottaa koronavirustesti ja saada testin tulokset myös nopeasti. Tällä hetkellä näytteenottopisteissä työskentelee noin 50 työntekijää. Uusia näytteenottopisteitä suunnitellaan avattavavaksi lähiaikoina.

Kasvumahdollisuuksia Tanskassa

Yhtiöllä on toimipaikkoja ympäri Suomen lähes 30 paikkakunnalla. 9Livesin palveluksessa on yli 800 terveydenhuollon ammattilaista ja sen käytössä on yli 50 ambulanssia. Yhtiö hoitaa vuosittain lähes 100 000 sairaankuljetustehtävää. Asiakkaita kotimaassa ovat sairaanhoitopiirit ja yksityiset hoivalaitokset. Nyt yhtiö hakee kansainvälistä kasvua myös Tanskan ambulanssimarkkinoilta.

Maaliskuussa 9Lives hankki osake-enemmistön tanskalaisesta pelastusalan yrityksestä PreMedistä, joka toimittaa laitteita ja ensiapuvälineitä palo- ja pelastusalalle.

– Tanska on meille kiinnostava, sillä ambulanssimarkkina kehittyy siellä parhaillaan nopeasti. Se avaa meille kiinnostavia näkymiä ambulanssipalvelujen toimittajana myös Suomen ulkopuolella, Matveinen sanoo.

9Livesin kasvun ja kansainvälistymisen on mahdollistanut rahoitusyhteistyö OP:n kanssa.

– OP on hyvin asiakaslähtöinen ja hakenut aktiivisesti ratkaisuja kasvutavoitteisiimme. Asiakaspalvelun läheisyys ja paikallisuus sekä kyvykkyys kumppanina edistää liiketoimintastrategiamme toteuttamista olivat keskeisiä kriteereitä, kun valitsimme yhteistyökumppania toimintamme rahoitukseen, Matveinen sanoo.

9Lives-konsernin juuret sairaankuljetuksessa

  • 9Livesin asiakkaat ovat kotimaisia kuntia, kuntayhtymiä, sairaanhoitopiirejä, terveydenhuollon organisaatioita sekä yksittäisiä ihmisiä.
  • 9Lives on perustettu vuonna 2012, mutta sen historia ulottuu aina vuoteen 1940, jolloin Suomen Punainen Risti aloitti sairaankuljetustoiminnan Suomessa. Monien vaiheiden kautta yritys päätyi osaksi Esperiä, joka yhdisti voimansa vuonna 2012 Helsingin Ensihoito ja Sairaankuljetus -yhtiön kanssa. Yhtiö sai uuden nimen 9Lives.
  • 9Lives-konsernin yhteen laskettu liikevaihto oli 20 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Autamme löytämään parhaiten sopivan rahoituksen yrityksesi tarpeisiin. Tutustu rahoitusratkaisuihimme