Christian Joutsenvuoren perustama Incoach-valmennuspalvelu tarjoaa valmennusapua kaikille heille, joiden tavoitteena on tulla paremmiksi pelaajiksi e-urheilun saralla. Perusideana on tarjota pelaajille valmentajia ja vastaavasti löytää kokeneille eSports-valmentajille uusia asiakkaita.

Palvelun toimintalogiikka on yksinkertainen.

– Kun pelaaja tulee sivustollemme, hän valitsee valmentajan ja varaa hänelle ajan. Siitä maksetaan tuntikohtainen summa ja valmentaja toimii kyseisen ajan pelaajan apuna.

Elektroninen urheilu tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan videopelien pelaamista kilpailullisesti. Incoach tarjoaa kaikille pelaajille henkilökohtaisen valmennusohjelman ja pyrkii seuraamaan pelaajan kehitystä jatkuvasti. Tällä hetkellä palvelun kautta voi saada valmennusta kahteen eri peliin, Counter-Strikeen ja Fortniteen, yhteensä neljältä eri valmentajalta.

Valmennusta kaipaavat pelaajat ja Incoach-tiimin valmentajat ovat löytäneet toisensa monenlaisten kanavien kautta.

– Asiakkaita on tullut etenkin nettisivujemme kautta ja myös somemarkkinoinnista on ollut paljon hyötyä. Alalla toimivat organisaatiot ovat myös osaltaan auttaneet asiakkaiden saamisessa.

Alansa pioneeri

Joutsenvuori on yksi Suomen ensimmäisistä yrittäjistä, joka tarjoaa valmennusapua elektronisen urheilun saralla.

– Perustaessani yritystä kartoitin tilannetta ja huomasin, että Suomesta löytyi vain yksi vastaava yritys. Tämä kuitenkin vain lisäsi motivaatiotani viedä yritystäni eteenpäin ja tehdä toiminnastani mahdollisimman ammattimaista.

Idea yrityksen perustamiseen on kehkeytynyt Joutsenvuoren oman pelaajataustan myötä. Hän on itse pelannut lähes kymmenen vuotta ja kilpaillut siitä ajasta 5-6 vuotta.

– Kun etsin itselleni valmentajaa, huomasin, kuinka vaikea oli löytää sopivaa valmentajaa ilman kontakteja. Sitten päätin selvittää, olisiko porukalla kiinnostusta tällaiseen palveluun ja sitä kautta innostuin asiasta enemmän.

Jotsenvuori toimii nyt kevytyrittäjänä (OP Kevytyrittäjä), ja suositteli kevytyrittäjäksi ryhtymistä myös muille valmentajille, jotka tarvitsivat y-tunnukset. Yrittäjäksi ryhtyminen kevytyrittäjäpalvelun kautta oli Joutsenvuoren mukaan todella helppoa, sillä aikaa meni vain noin viisi minuuttia.

Elektronisen urheilun suosio kasvaa maailmalla

Maailmalla e-urheilu on jo tällä hetkellä todella suuri ilmiö ja myös Suomessa ala kasvaa voimakkaasti.

– Aasiassa ja Yhdysvalloissa tämä on jo valtava ilmiö. Suosion näkee siitä, miten suuriksi alan tapahtumat ovat kasvaneet. Peleissäkin liikkuu rahaa jo satoja miljoonia euroja.

Joutsenvuori uskoo siihen, että kasvu tulee vain kiihtymään.

– Kaikki pelaaminen on yleistynyt ja nykyään yhä nuoremmat aloittavat pelaamisen. Suomessa on nyt vain tärkeää saada homma ammattimaisemmaksi.

Jos ihminen innostuu vanhemmalla iällä pelaamisesta, tie huipulle on hyvin kivinen.

– Tämä on todella kilpailullinen ala, sillä pelaaminen vaatii todella paljon aikaa ja sitoutumista. Kuka tahansa voi kyllä aloittaa pelaamisen, sillä jokainen voi pelata omalla tasollaan.

Muutakin kuin valmentamista

Joutsenvuoren tavoitteet ovat pelkkää valmentamista korkeammalla, sillä hän haluaa yrityksensä puitteissa levittää e-urheilun ilosanomaa yhä laajemman ihmisjoukon tietoisuuteen. Tähän mennessä hän on muun muassa ollut mukana järjestämässä Vaasa E-Sports-klubin tapahtumia.

Jatkossa hän aikoo kiertää kouluissa puhumassa e-urheilusta ja siihen liittyvästä valmennuksesta.

– Valmennuksen ohella yksi päätavoitteistani on levittää sanaa e-urheilusta. Tarkoituksenani on käydä luennoimassa tästä aiheesta ja olenkin ollut jo yhteydessä muutamiin lukioihin. Koen, että nyt on hyvä aika viedä sanaa eteenpäin myös kouluissa.

Ryhdy oikeaksi yrittäjäksi kevyesti. Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä. Lue lisää!