Eläinlääkäriaseman arki on kiireistä. Klinikan ovi käy jatkuvasti, eläimiä tulee ja menee. Nyt flunssakaudella eläinlääkäriasema AitoVetin toimitusjohtaja Katja Väkiparta saa pukea hoitajan vaatteet päälleen ja tuurata sairastunutta eläintenhoitajaa. Hän on koulutukseltaan klinikkaeläinhoitaja.

Väkiparta perusti AitoVetin yhtiökumppaninsa eläinlääkäri Tuulikki Castrénin kanssa vuonna 2014. Eläinlääkäriasema sijaitsee pellonlaidalla Kouvolan Aitomäessä.

– Tuulikille tuli aivan sama ajatus mieleen nähtyään myynti-ilmoituksen Aitomäen kyläkoulurakennuksesta: Tilaan pitäisi perustaa eläinlääkäriasema.

Castrén ja Väkiparta olivat suunnitelleet samaa toisistaan tietämättä. Myöhemmin Väkiparta näki lehdestä, että Castrén oli ostanut kyläkoulun, ja naisten osuttua samalle zumbatunnille Väkiparta kysyikin häneltä vitsillä, että ”meinasitko viedä liikeideani?”.

Naiset eivät tunteneet toisiaan ennestään, mutta tiesivät toisensa näöltä. He päättivät rohkeasti yhdistää voimansa ja ryhtyä yhtiökumppaneiksi.

– Olihan se vähän riski ryhtyä yhtiökumppaneiksi tuntemattoman kanssa, eikä meillä kummallakaan ollut aiempaa yrittäjäkokemusta. Huomasimme nopeasti, että meillä synkkaa ja halusimme yritykseltä ihan samoja asioita. Halusimme työllistää itsemme ja palkata työkavereiksi hyviä tyyppejä.

Katja Väkiparta
AitoVetin toimitusjohtaja Katja Väkiparta on koulutukseltaan klinikkaeläinhoitaja.

Hurjaa kasvua

Hyvät tyypit ja asiakaslähtöinen ote on vetänyt puoleensa lisää hyviä tyyppejä, ja toiminta on kasvanut kovaa vauhtia.

Vuonna 2017 eläinlääkäriaseman toiminta laajeni, kun pihapiiriin rakennettiin alusta asti suunnitelmissa ollut suureläinklinikka osin ELY-keskuksen tuella.

– Kasvu on ollut paikoitellen niin nopeaa, että se on tuntunut jopa hurjalta. Ihana henkilökuntamme on pyörittänyt toimintaa ansiokkaasti silloinkin, kun me perustajat olemme olleet milloin missäkin asiassa kiinni.

Tällä hetkellä AitoVetissä työskentelee parikymmentä työntekijää: seitsemän eläinlääkäriä, kymmenen eläintenhoitajaa, kaksi eläinfysioterapeuttia, sairaskengittäjä ja toimitusjohtaja.

Yrityksen liikevaihto on viimeisen neljän vuoden aikana tuplaantunut, ja viime vuonna se oli 1,4 miljoonaa euroa. Juuri valmistuneen tilikauden liikevaihto on jo 1,7 miljoonaa euroa.

Katja Väkiparta
Katja Väkiparta viettää myös vapaa-aikaa eläinten parissa. Hänellä on kaksi koiraa: Risto ja Riepu.

Pankki kulkee taskussa

Toimitusjohtajan työtehtäviin kuuluvat satunnaisten klinikkaeläinhoitajan tuurausten lisäksi hallinnolliset työt, kuten maksuliikenteeseen liittyvät asiat. Väkiparralla ei ole eläinlääkäriasemalla erillistä toimistoa, mutta toimistotöitä varten hän asettuu kahvihuoneen pöydännurkkaan läppärinsä kanssa.

Liikkuvassa työssä yrittäjän pankkiasioiden hoitamista helpottaa OP-yritysmobiili, johon Väkiparta on tykästynyt. Hän toteaakin nauraen, ettei voisi enää elää ilman OP-yritysmobiilia.

–  Käytän sovellusta useita kertoja päivässä tarkistaakseni tulleita maksusuorituksia ja muita yrityksen raha-asioita. Sovellus on niin helppo, kun se kulkee taskussa eikä tarvitse erikseen avata tietokonetta ja kirjautua verkkopankkiin tätä varten.

OP-yritysmobiiliin voi kirjautua puhelinmallista riippuen Mobiiliavaimella tai kasvo- tai sormenjälkitunnistuksella.

Kiireisessä arjessa nopeus ja helppous ovat valttia

AitoVetin toiminnan laajennuttua myös taloushallinnan palveluita on ulkoistettu. Yrityksessä vaihtui potilasohjelma, joka toimii samalla myös laskutusohjelmana. Siirtymävaiheessa Väkiparta oli kiitollinen OP-yritysmobiilin hakutoiminnosta, josta hän pystyi nopeasti tarkistamaan tulleita suorituksia.

– Ohjelman vaihduttua reskontran tarkistaminen oli aluksi haastavaa. Jouduin tuplavarmistamaan suorituksia OP-yritysmobiilista. Hakutoiminto on tähän aivan loistava apu – sovelluksessa voi tehdä haun henkilön nimellä, jolloin sovellus listaa kyseisen henkilön laskut allekkain, Väkiparta sanoo.

Tiesitkö tämän OP-yritysmobiilista

  1. OP-yritysmobiili on yrityksille suunnattu pankkisovellus.
  2. OP-yritysmobiilissa voi hoitaa myös henkilökohtaisia pankkiasioita, helposti asiointiroolia vaihtamalla. Jos sinulla on useamman yrityksen edustajuuksia, näet ne kaikki OP-yritysmobiilissa.
  3. Kirjautuminen on turvallista Mobiiliavaimella, kasvojentunnistuksella tai sormenjäljellä. 
  4. OP-yritysmobiilissa seuraat helposti yrityksesi talouden tilannetta ja maksuliikennettä. Voit etsiä yksittäisiä tilitapahtumia tai seurata yrityksesi tulojen ja menojen kehitystä kuukausi- ja vuositasolla.
  5. OP-yritysmobiilissa hoidat monet yrityksesi pankkiasiat lainoista ja laskuista sijoituksiin. Voit hyväksyä laskut ja maksaa maksut sovelluksessa Mobiiliavaimen avulla. Voit myös lähettää asiakkaillesi laskut helposti ja tarkistaa, ovatko he maksaneet ne.
  6. Kirjanpitoaineistot voi lähettää suoraan OP-yritysmobiilista kirjanpitäjälle.
Yrittäjän arki voi olla hektistä, jolloin käytännön asioiden hoitamiseen tarvitaan sujuvat työkalut. OP-yritysmobiililla yrittäjä hoitaa pankkiasiat silloin, kun sopiva hetki on. Lue lisää.