Osana OP:n yrittäjien tukitoimia kokoavaa Puhalletaan yhteen Suomeen -teemaa haastattelimme asiantuntijoita ja yrityksiä siitä, miten yritys voi luovia läpi haastavan poikkeustilanteen. Tutustu mielenkiintoisiin vieraisiin ja Puhalletaan yhteen Suomeen -jaksoihin alta!

Miltä yritysten näkymät ja kassatilanne näyttävät poikkeusaikana?

Koronakriisin vaikutukset ovat heijastuneet toisille yrityssektoreille Suomessa voimakkaimmin, kuin tosille. Erityisesti ravintola-, matkailu- ja palvelualojen yrityksiin sekä erikoistavarakauppaan poikkeustilanteen vaikutukset ovat iskeneet kovaa ja nopeasti. Kysyimme Finnveran pk-rahoituksesta vastaavalta liiketoimintajohtaja Juuso Heinilältä, miten poikkeustilanne on heijastunut eri toimialoille. Mikä on yllättänyt? Onko olemassa keinoja, joiden avulla yritykset voisivat jatkossa olla paremmin varautuneita pahan päivän varalle? Muun muassa näistä asioista keskustelemme OP Tänään -jaksossa Juuso Heinilän ja OP:n pk-yritysasiakkaista vastaavan johtaja Heikki Peltola kanssa.

Katso OP Tänään -jakso täällä!

Mitä suomalaisille perheyrityksille kuuluu poikkeustilanteessa?

Sukupolvien yli juurensa ulottavat perheyritykset ovat arvokas osa kotimaista yrittäjäkenttää. OP:n Puhalletaan yhteen Suomeen -teemaviikon hengessä kysyimme suomalaisten perheyritysten kuulumisista poikkeusajan keskellä. Miten perheyritykset ovat reagoineet kriisiin? Auttaako pitkäjänteinen liiketoiminnan kehittäminen ja pysyvyys kestämään shokkeja? Mukana keskustelemassa Perheyritysten Liiton toimitusjohtaja Auli Hänninen ja OP:n keskisuurista yrityksistä vastaava johtaja Antti Mettiäinen.

Katso OP Tänään -jakso täällä!

Miten johtaa yritystä epävarmuuden keskellä?

Koronakriisin mukanaan tuoma poikkeustilanne sekä talouden ja liiketoiminnan yhtäkkinen pysähtyminen ovat asioita, joihin yritysten on ollut lähes mahdotonta varautua etukäteen. Miten johtaa yritystä, kun näkymät ovat epävarmat? Miten varmistaa liiketoiminnan turvallinen jatkuminen tilanteessa, jossa tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa? Kysyimme asiaa pitkät perinteet omaavan suomalaisen perheyrityksen Helkaman toimitusjohtaja Satu Helkamalta.

Katso OP Tänään -jakso täällä!

Rahapuhetta goes Puhalletaan yhteen Suomeen!

Ota kuunteluun myös Rahapuhetta-podcast, jonka toisella kaudella sukellamme yritysmaailmaan kahden jakson verran.

Kuuntele jaksot Yritykset ovat tärkeitä, miksi? sekä Sekametelisopasta uudistumaan Spotifysta.

Rahapuhetta-podcast Spotifyssa!

Jaksot ovat osa Puhalletaan yhteen Suomeen -teemaa, jolla OP haluaa tukea yrityksiä poikkeustilanteen aikana, kiinnittää huomiota yritysten tärkeään merkitykseen yhteiskunnassa ja kannustaa muitakin toimimaan paikallisten yritysten puolesta. Tutustu teemasivuihin, jonne on koottu OP:n tukitoimet, helpotukset, ohjeet ja vinkit yrityksille.