1. Tilaa tilinpäätösdokumentit helposti digikanavistamme

Jos yrityksen tilikausi vaihtuu samaan tahtiin kalenterivuoden kanssa, on aika koota tilinpäätösdokumentit. Tarkista tarkka aikataulu omalta kirjanpitäjältäsi.

Tilinpäätökseen tarvitaan todistukset kaikista yrityksen tileistä, luotoista, panteista, sijoituksista ja vapaaehtoisista eläkevakuutuksista. 

  • Kaikki OP:ssa olevat tiedot saat tilattua ja noudettua helposti OP Tilinpäätösaineistopalvelusta. Voit tehdä tilauksen etukäteen ennen tilikauden päättymistä. Veloitamme tilauksista palveluhinnastomme mukaisesti. 
  • Myös kirjanpitäjäsi pystyy tilamaan ja noutamaan tilinpäätösaineistot. Yritykset voivat tehdä valtuutuksen kirjanpitäjälle Suomi.fi-palvelussa.

Jos yritykselläsi on käytössä op.fi-palvelu, voit tulostaa sieltä maksutta yrityksen tilien saldo- ja korkotodistukset, luottojen saldovahvistukset, panttiluettelot sekä tiedot lopetetuista tileistä.

Lue lisää ja katso ohjeet tilinpäätösaineistojen tilaamisesta

2. Huijarit eivät lomaile! Yrityksissä kannattaa olla valppaana loma-aikoinakin

Monesti loma-ajat ja erilaiset sijaisuudet yrityksissä innostavat huijareita yrittämään yhä aktiivisemmin erilaisia, yritysten maksuliikenteeseen kohdistuvia huijauksia. Tyypillisiä huijauksia ovat niin sanotut toimitusjohtaja- ja palkanmaksuhuijaukset sekä yritysten työntekijöiden Office-tunnusten kalastelu.

Lue lisää yrityksiin kohdistuvista huijauksista

OP-mobiilin ja OP-yritysmobiilin uuden ominaisuuden myötä voit varmistaa, että sinulle tuleva puhelu todella on pankista. Toiminto edellyttää, että asiakaspalvelija ehdottaa – tai sinä pyydät – puhelun varmistamista.

Lue lisää puhelun varmistamisesta

Lue lisää turvallisesta asioinnista

3. Huomioi vuodenvaihteen maksuliikkeen aikataulut

Tämän vuoden joulunpyhistä jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä (24.–26.12.2021) osuvat perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille. Uudenvuodenpäivä 1.1.2021 on lauantai ja loppiainen 6.1.2022 on torstaina. Näinä päivinä ei käsitellä maksuliikeaineistoja, ja maksuliikeneuvonnan palvelunumerot on suljettu.  

Muista siis hoitaa ajoissa maksut ja maksuliikeaineistot, joiden haluat kirjautuvan tämän vuoden puolelle.

Katso maksamisen palveluiden aikataulut

Tiesithän, että tavoitat meidät myös chatissa arkisin kello 8-16. Lisäksi chat-bottimme Opotti auttaa ympäri vuorokauden yleisimmissä maksamiseen ja yrityksen päivittäisiin pankkiasioihin liittyvissä kysymyksissä. Chatin löydät op.fi-sivuilta.

4. Varaa aikaa budjetoinnille

Budjetointi on keskeinen osa yrityksen taloudenhallintaa ja strategista suunnittelua, joten siihen on viisasta panostaa. Varaa itsellesi ja yrityksesi muille avainhenkilöille aikaa tulevan budjetin laadintaan – se kannattaa loppuvuoden kiireissäkin. 

Budjetoinnissa voit hyödyntää liiketoimintasuunnitelmaa, verrata suunnitelmia toteutuneisiin, ja tarkastella myös menneitä tilikausia.

Lue vinkkejä budjetin laatimiseen

5. Suunnittele alkavaa vuotta – Yrittäjän talousvalmennuksesta saat vinkkejä tulevaan

Vuodenvaihteessa on hyvä aika pysähtyä myös suunnittelemaan yrityksesi seuraavia askelmerkkejä. Mitkä ovat yrityksesi tavoitteet ja suuntaviivat tulevalle vuodelle? 
 
Yrittäjän talousvalmennuksesta löydät muiden yrittäjien tarinoita ja asiantuntijoiden vinkkejä suunnittelun tueksi. 

Siirry Yrittäjän talousvalmennukseen