Tilinpäätös, maksamisen aikataulut, ensi vuoden budjetit - yrittäjällä on monenlaista muistettavaa vuoden vaihtuessa. Listasimme näistä tärkeimpiä asioita.

1. Tilaa tilinpäätösdokumentit helposti digikanavistamme

Jos yrityksen tilikausi vaihtuu samaan tahtiin kalenterivuoden kanssa, on aika koota tilinpäätösdokumentit. Tarkista tarkka aikataulu omalta kirjanpitäjältäsi.

Tilinpäätökseen tarvitaan todistukset kaikista yrityksen tileistä, luotoista, panteista, sijoituksista ja vapaaehtoisista eläkevakuutuksista.

Kaikki OP:ssa olevat tiedot saat tilattua ja noudettua helposti OP Tilinpäätösaineistopalvelusta. Voit tehdä tilauksen etukäteen ennen tilikauden päättymistä. Voit myös valtuuttaa kirjanpitäjäsi tilamaan ja noutamaan tilinpäätösaineistot puolestasi.

Jos yritykselläsi on käytössä OP:n yrityksen digitaaliset palvelut, voit ladata op.fi-palvelusta maksutta yrityksen tilien saldo- ja korkotodistukset, luottojen saldovahvistukset, panttiluettelot sekä tiedot lopetetuista tileistä.

Katso ohjeet tilinpäätösaineistojen tilaamisesta‍

2. Huomioi vuodenvaihteen maksamisen aikataulut

Tämän vuoden joulunpyhistä jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä (24.–26.12.2022) osuvat lauantaille, sunnuntaille ja maanantaille. Uudenvuodenpäivä 1.1.2023 on sunnuntai ja loppiainen 6.1.2023 on perjantaina. Näinä päivinä ei käsitellä maksuliikeaineistoja, ja maksuliikeneuvonnan palvelunumerot on suljettu. 

Muista siis hoitaa ajoissa maksut ja maksuliikeaineistot, joiden haluat kirjautuvan tämän vuoden puolelle.

Katso maksamisen palveluiden aikataulut‍

Tiesithän, että tavoitat meidät myös chatissa arkisin kello 8–16. Lisäksi chatbot Opotti auttaa ympäri vuorokauden yleisimmissä maksamiseen ja yrityksen päivittäisiin pankkiasioihin liittyvissä kysymyksissä. Chatin löydät op.fi-sivuilta‍.

3. Laita yrityksen talousasiat järjestykseen – Hyödynnä Yrittäjän talousvalmennuksen vinkkejä

Kaipaatko apua tulevan vuoden budjetointiin, kassavirran hallintaan tai verotukseen? Entä löytyykö yrityksestäsi menoja, joita voisi karsia?

Yrittäjän talousvalmennuksesta saat konkreettista apua yrityksesi arjen taloudenhallintaan. Asiantuntijamme kertovat taloudenhallinnan kiemuroista ymmärrettävästi ja antavat helposti hyödynnettäviä vinkkejä. Tutustu tuoreisiin artikkeleihin, yrittäjätarinoihin, videoihin sekä valmiisiin asiakirjapohjiimme.

Siirry Yrittäjän talousvalmennukseen‍

4. Yrityksen mobiilipankissa hoidat yrityksesi pankkiasiat vaivattomasti lomallakin

Yrityksen mobiilipankissa pysyt ajan tasalla yrityksesi pankkiasioista myös lomaillessa. Voit hoitaa yrityksesi pankkiasiat nyt myös OP-mobiilissa.

Lue lisää

5. Muutoksia OmaVeron verkkomaksuissa yritysasiakkaillamme

OmaVerossa on otettu käyttöön uusi rajapinta verkkomaksuissa 21.11.2022 alkaen. Jotta voit jatkossa maksaa yrityksesi veroja suoraan OmaVero-palvelussa OP:n tililtä, on sinun muutettava yrityksesi tilin käyttöoikeuksia.

Lue lisää

6. Huijarit eivät lomaile! Yrityksissä kannattaa olla valppaana loma-aikoinakin

Monesti loma-ajat ja erilaiset sijaisuudet yrityksissä innostavat huijareita yrittämään yhä aktiivisemmin erilaisia, yritysten maksuliikenteeseen kohdistuvia huijauksia. Tyypillisiä huijauksia ovat niin sanotut toimitusjohtaja- ja palkanmaksuhuijaukset sekä yritysten työntekijöiden Office-tunnusten kalastelu.

Lue lisää yrityksiin kohdistuvista huijauksista‍

 

Artikkeli on julkaistu 10.12.2021, ja sitä on päivitetty 5.12.2022.