Saat toimivan ja kauniin kylpyhuoneen

Putkiremontissa wc:n ja kylpyhuoneen laatoitus revitään auki ja tilat puretaan kokonaan. Samalla on mahdollista vaikuttaa siihen, millaiset hanat, kaakelit, kaapit, vessanpönttö ja suihku niihin remontoidaan. Remontissa vanha vessa muuttuu paitsi toimivammaksi myös enemmän omaa silmää miellyttäväksi.

Mikäli aiot myydä asunnon lähitulevaisuudessa, valitse kylpyhuoneeseen laadukkaita ja värisävyiltään neutraaleja materiaaleja.

Voit uusia myös muita tiloja

Koska putkiremontin aikana asunnosta joutuu luultavasti muuttamaan pois ainakin toviksi, voi olla hyvä idea tehdä samalla muitakin remontteja.

Keittiöstä uusitaan putkiremontissa vesipisteet, ja siksi vaikkapa hanan paikkaa voi miettiä remontin yhteydessä käytännöllisemmäksi. Samalla on hyvä mahdollisuus laittaa uusiksi myös kaapistot ja lattia. Urakan voi tilata myös joko putkiremontin tekevältä yhtiöltä tai ulkopuoliselta yritykseltä. Jos valitset ulkopuolisen yrityksen, keskustele urakoitsijan kanssa aikataulutusta etukäteen. Usein keittiöremontin voi tehdä vasta, kun putket on uusittu.

Jos suunnittelet kotisi lattian hiomista tai vaihtamista tai seinien ja katon maalaamista, nyt on täydellinen aika tehdä myös ne.

Mahdollisuus kokeilla eri arkea

Sen, että remontin ajaksi joutuu muuttamaan pois kotoa, voi nähdä tilaisuutena saada vaihtelua arkeen. Etsi remonttievakkoasunto tarkoituksella sinulle uudesta kaupunginosasta, jossa tutustut paikan lähikauppaan, kahviloihin ja reitteihin.

Joillekin putkiremontti toimii sytykkeenä ottaa sapattivapaata ja lähteä kauan haaveillulle pitkälle reissulle vaikkapa Aasiaan tai Etelä-Amerikkaan. Tämä vaatii useimmilta järjestelyjä sekä työnantajan tai koulun että rahoituksen kanssa, eikä välttämättä onnistu, jos perheessä on kouluikäisiä lapsia.

Tilaisuus vaihtaa asuntoa

Jos et ole ollut tyytyväinen vaikkapa kotisi sijaintiin tai neliömäärään, putkiremontti on hyvä sytyke vaihtaa asuntoa. Asunnon, jonka sijainti on hyvä, saa yleensä myytyä, vaikka ovella olisi iso remontti. Moni haluaa putkiremontoidun kodin, mutta kaikki ostajat eivät suhtaudu tulevaan remonttiin penseästi. He näkevät siinä mahdollisuuden päästä itse vaikuttamaan asunnon materiaaleihin ja toimivuuteen.

Mikäli haluat myydä asunnon, taloudellisesti se saattaa olla kannattavampaa ennen remonttia. Ohje ei ole vedenpitävä, ja tilanteessa kannattaakin toimia niin kuin itselle parhaiten sopii.

Ystävystyt naapureiden kanssa

Suuri hanke yhdistää ihmisiä. Siksi putkiremontti on myös tilaisuus tutustua naapureihin. Paitsi ylimääräisissä yhtiökokouksissa myös pihalla naapuriin törmätessä voi aloittaa jutun remontista ja kuin varkain jatkaa muista aiheista.

Jos taloyhtiöllä ei ole vielä omaa Facebook-ryhmää, putkiremontti on erinomainen aika perustaa sellainen, sillä se on sopiva epävirallinen kanava välittää tietoa ja keskustella vaikkapa remontin etenemisestä.

Lisäksi yhteisellä ponnistuksella on tapana nostattaa yhteishenkeä, joka voi näkyä taloyhtiössä hyvänä tunnelmana ja naapuriapuna vielä vuosienkin päästä.

Voit iloita hyvin hoidetusta taloyhtiöstä

Putkiremontti tulee jokaiseen taloon ennemmin tai myöhemmin. Kun se on hoidettu pois alta, taloyhtiön käyttöikä kasvaa noin 50 vuodella eteenpäin. Tämä on hyvä juttu sekä oman asumisen että mahdollisen asunnon myymisen kannalta. Tehty putkiremontti on erinomainen valtti asunnon myynti-ilmoituksessa.

Asiantuntija: OPn kiinteistövälitysjohtaja Max Meder