Satu ja Jukka Juhola havahtuivat ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja päättivät rakentaa omakotitalon, jossa ekologisuus on otettu huomioon rossipohjasta puutarhan kiveyksiin. Nyt he saivat loppuelämänsä kodin.
Korjausvelan ei pidä antaa kasvaa. Suomalaisten kotitalouksien suurimman varallisuuserän markkina-arvon säilyttämistä ei pidä laiminlyödä. Mutta mitä osakas voi tehdä tästä huolehtiakseen, ja miten tutustua oman taloyhtiön tolaan?
Kaksikymppinen pariskunta on asunut vuoden verran ensiasunnossaan, vanhassa omakotitalossa. Pariskunta aikoo purkaa talon kaikki huoneet ja remontoida siitä pikkuhiljaa pitkäaikaisen kodin.
Öljylämmityksestä luopuminen oli Sirpa Airaksiselle paitsi sijoitus taloon, myös ilmastoteko. Uusi ilma-vesilämpöpumppu säästää kuluissa ja on helpompi huoltaa kuin öljylämmitysjärjestelmä. Päätökseen kannusti myös ELY-keskuksen tuki.
Unelmiensa omakotitalon Helsingistä ostanut pariskunta remontoi parhaillaan uutta kotiaan. Kaisu Sandbergille kyseessä on ensiasunto. Pari koki tehneensä hyvät kaupat niin edellisestä kuin uudesta kodistaan.
Miltä kuulostaisi taivaansininen katto, pinkki makuuhuoneen ovi tai smaragdinvihreä seinään maalattu sängynpääty? Kekseliäästi telaamalla saat kotiisi väriä ja leikkisyyttä.
Varsinkin 1960- ja 1970-luvun taloyhtiöissä voi olla kertynyt runsaasti korjausvelkaa, jos remontteja ei ole tehty ajallaan. Sillä voi olla vaikutusta taloyhtiön kiinteistövakuutuksen korvauksiin sekä remonttien rahoitukseen.
Asunto-osakeyhtiö Toijalan Telkänranta vaihtoi lämmitysmuodon maakaasusta maalämpöön. Muutos toi taloyhtiölle huimat säästöt. Urakka sujui paikallisten toimijoiden ansiosta sujuvasti ja suunnitellussa aikataulussa.
Kun Karoliina Beckman perheineen meni ensimmäistä kertaa katsomaan uutta kotiaan, se oli yksi suuri halli, jossa ei ollut väliseiniä. Vanha paloasema hurmasi perheen. Remontti on tuonut eteen myös haasteita, mutta niistä on selvitty esimerkiksi suunnittelijan avulla.
Esteetön, turvallinen ja ajanmukainen. Sellainen on Tuula Parviaisen remontoitu koti, jonka hänen isänsä aikoinaan rakensi. Remontin Parviainen rahoitti osin lainarahalla, ja kotitalousvähennystä hän sai maksimimäärän.