Anssi Ala-Kopsala palasi Oulussa vietettyjen vuosien jälkeen Keski-Pohjanmaalle Kokkolaan lähelle lapsuusmaisemiaan. Pankkialalla työskentelevällä maitotilan pojalla oli halu päästä tekemään myös jotain konkreettista koneilla tuoreen heinän tuoksussa.

Veljen ja tämän puolison omistaman maitotilan laajentuessa v. 2009 syntyi ajatus kehittää yhdessä sadonkorjuuta tehokkaammaksi, erityisesti säilörehun kohdalla. Velipojan säilörehuja tehdessä pellon laidalle alkoi ilmestyä naapureita kyselemään, että voisiko ajosilppurilla tehdä säilörehut heillekin. Tällä hetkellä Anssi tekee ”kesätöinään” säilörehut neljälle maitotilalle.

Sivutoimisen maatalousyrittäjyyden myötä muuttui kaksi vuotta sitten myös päätoimiset työtehtävät, kun Anssista tuli OP Keski-Pohjanmaan maa- metsätalousasiakkaista vastaava asiakkuusjohtaja. Anssi tuntee maatalousalan ja sen yrittäjien ajankäytön haasteet niin työnsä kuin sivutoimensakin kautta.

– Työmenetelmiä on kehitettävä mahdollisimman tehokkaiksi. Ajankäytön hallintaa auttavat uudet digitaaliset palvelut. Yksi näistä on OP-yritysmobiili, jota käytän itsekin laskuttaessani asiakkaita.

– OP-yritysmobiililla voin kirjoittaa laskun asiakkaalle ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka heti päivän päätteeksi koneen hytistä. Palveluun voi luoda valmiiksi tuotteet ja asiakkaat. Työpäivän jälkeen syötän sovellukseen asiakaskohtaiset tiedot ja lähetän laskun. Laskun tekeminen ja lähettäminen näin on helppoa ja nopeaa eikä erillistä sessiota laskujen laatimiseen ja postittamiseen tarvita, Anssi jatkaa.

– OP-yritysmobiili tekee oman talouden seurannan helpoksi.

OP-yritysmobiili helpottaa maatalousyrittäjän arkea

– OP-yritysmobiili tarjoaa yrityksille tulevaisuuden asiointikanavan, jonka palvelut linkittyvät tiiviisti asiakkaan yrityksen arjen ympärille, summaa kehityspäällikkö Esa Maijala OPlta.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että OP-yritysmobiililla yrittäjä saa käyttöönsä muun muassa laskutus-, asiakashallinta- ja tuoterekisteriominaisuudet. Palvelun laskutusominaisuudella voi seurata helposti yrityksen laskutustietoja ja toimittaa laskuja asiakkaille haluamallaan tavalla, verkkolaskuna tai paperisena versiona. Yrityksen arkiset pankkiasiat hoituvat siis helposti yhdellä sovelluksella ajasta ja paikasta riippumatta.

OP-yritysmobiilin voi ladata älypuhelimen sovelluskaupasta veloituksetta. Sovellus on ladattavissa iOS-käyttöjärjestelmää käyttäville älypuhelimille ja tableteille sekä Android-laitteille.

Katso video säilörehun korjuusta ajosilppurilla.

Muuta evästeasetuksiasi