Mietitkö, miten saat hiihtoloman kulumaan? Tässä on muutamia vinkkejä. Aina et tarvitse lähteä reissuun, vaan ihan kodin lähiympäristöstä löydät kivaa tekemistä.

Maanantaina pulkkamäkeen ja nuotiolle

Lähde pulkkamäkeen. Se houkuttelee perheen pienimpiä, mutta myös isommat voivat kokeilla esimerkiksi lumilautailua ihan kotikulmilla. Monilla paikkakunnilla pulkkamäen yhteydessä tai ainakin lähistöllä on nuotiopaikka. Suuntaa sinne perheen ja kavereiden kanssa grillaamaan. Selvitä ennen lähtöä, onko nuotiopaikalla puita, vai pitääkö tuoda omat sytykkeet mukana.

Rakenna tiistaina lumesta ja jäästä

Rakenna lumesta ja jäästä jotain, mitä et ennen ole tehnyt. Jos lumihanki on kiinteää ja kovaa, leikkaa hangesta paloja ja kokoa niistä iglu. Jos iglu ei onnistu, rakenna lumilinna. Jos on kunnon pakkaset, kokeile jääveistoksen tekemistä. Helppo keino on tehdä jäälyhty. Kaada vettä ämpäriin ja pidä ämpärin pakkasyön yli ulkona.

Askartele keskiviikkona

Mieti, mitä kaikkea voit askarrella kaikesta siitä, mitä kotoa löytyy. Hyviä materiaaleja ovat kierrätykseen menevät pelti- ja lasipurkit sekä paperirullat. Esimerkiksi pehmolelun voit ommella itse vanhoista kankaista. Jos tämä alkaa houkutella, käypä kurkkaamassa äidin kangas- ja lankavarastoja.

Käy torstaina kirjastossa ja uimahallissa

Mene tänään lähimpään uimahalliin kavereiden tai vaikka mummon ja vaarin kanssa. Uimahallissa voit harrastaa vesijumppaa yhdessä isovanhempien kanssa. Iltapäivällä ehdit vielä kirjastoon lainaamaan jotain sellaista, mitä olet aina halunnut lukea. Kirjastosta löytyy myös hyviä leffoja kaikenikäisille.

Lähde perjantaina kylpylään tai rinteeseen

Tänään alkaa viikonloppu niilläkin vanhemmilla, jotka eivät ole voineet lomailla koko hiihtolomaviikkoa. Lähde koko perheen voimin lähimpään kylpylään. Selvitä ennakkoon, onko se auki, ja jos on, niin varaa paikat heti, koska kylpylöissä voi olla ruuhkaa. Jos kylpylä ei innosta, niin valitse lähimpänä sijaitseva laskettelukeskus. Varaa hissiliput ja mahdolliset välinevuokrat ajoissa, koska tänä talvena moni muukin suuntaa hiihtolomalla rinteeseen.

Leivo lauantaina ja tee kokkivideo

Tänään on leipomispäivä, jos ei viikonloppureissu kylpylään tai rinteeseen toteudu. Leipomista varten löydät helppoja reseptejä netistä. Iltapäivällä kannattaa lähteä ulkoilemaan. Kuvaa talvimaisemassa oma kännykkävideo, ja jaa se kavereille somessa. Tee kännykkävideosta niin haastava kuin osaat. Ohjeita videon käsikirjoittamiseen ja leikkaamiseen löytyy esimerkiksi YouTubesta.

Ota kaverit mukaan pelaamaan sunnuntaina

Kutsu kavereita kotiin pelaamaan pleikkaa tai muita pelejä, kuten Alias-sanapeliä. Järjestä pelien voittajalle jokin hiihtoloma-aiheinen palkinto, esimerkiksi kuppi kaakaota ja laskiaispulla. Tehkää pelikierroksia niin monta, että jokainen on voittanut ainakin kerran. Joka päivä kannattaa ulkoilla. Hiihdä tänään kolme kilometriä tai jos et omista suksia, reippailu ulkoilmassa piristää kummasti.

Kun kotimaan matkasi on turvattu Pohjola Matkavakuutuksella, käytössäsi on myös Pohjola Terveysmestari -palvelu. Jos sairaus tai tapaturma yllättää, voit olla yhteydessä terveysmestariin puhelimitse tai Pohjola Terveysmestari -sovelluksen chat-viestillä. Lue lisää.

Lue myös:

Viisi vinkkiä Lapin matkalle – jos laskettelu ei kiinnosta

Talvilomalle ulkomaille – mitä matkavakuutus korvaa koronatilanteissa?