Millainen olisi koko perheen suosikkilomapäivä? Menisittekö ulkoilemaan yhdessä vai kokeilemaan jotain uutta ja jännittävää? Kokosimme ideoita kolmen budjetin mukaan. Poimikaa mieleisenne ja viettäkää hauska lomapäivä.

Pihistä: Ilmaista tai lähes ilmaista tekemistä

Vesipedoille: Suunnatkaa uimahalliin. Talvilomaviikoilla uimahalleissa on usein monenlaista ohjelmaa, kuten ilmatäytteinen Wibit-vesiesterata tai merenneitouintia. Tai kisatkaa, kuka teistä saa haettua sukellusrenkaan syvimmältä tai hypättyä hauskimman pellehypyn.

Ulkoilijoille: Jos luistelu, hiihto tai pulkkamäki ei nappaa, miten olisi frisbeegolf? Kerrankin väylillä ei ole ruuhkaa ja hangilta on helppo bongata oma kiekko. Kiekkoon voi vielä teipata värikkään narun, niin sen löytää helpommin kinoksesta. Mielenkiintoisen päiväretken saa myös valitsemalla kolme kesän lempikohdetta ja vierailemalla niissä – eväät maistuvat rannalla talvellakin.

Sisällä viihtyville: Onko lähistöllänne kasvitieteellistä puutarhaa? Puutarhan vehreys ja kostea ilmasto piristää ihanasti keskellä talvea ja samalla voi suunnitella kesälomapuuhia, tietysti kesäisten piknik-eväiden kera.

Eläinrakkaille: Lomalla on otollinen aika tarjoutua hoitajaksi naapurin koiralle tai kaverin hamsterille. Lemmikin kanssa voi keksiä sille mielekästä puuhaa, on se sitten eeppinen temppurata tai rauhallinen metsälenkki.

Kulttuurin ystäville: Tarkistakaa, onko lähikirjastossanne erityisohjelmaa. Kirjastot järjestävät koululaisten iloksi esimerkiksi erilaisia työpajoja tai elokuvanäytöksiä. Kotiin leffateatterifiiliksen saa poppareilla, jotka voi maustaa mieleisekseen. Ilmaisia koko perheen elokuvia on Yle Areenassa.

Panosta: Kivat jutut saavat hieman maksaakin

Vesipedoille: Kylpylän poreissa saa helposti lomafiiliksen. Jos tykkäätte vauhdikkaammasta menosta, kokeilkaa sisäsurffausta, esimerkiksi Surf House Helsingissä tai Aeronautica Arenalla Pyhtäällä. Mitä veikkaat, kuka perheestä onnistuu nousemaan laudalle?

Ulkoilijoille: Vuokratkaa sähköavusteiset Fatbiket ja lähtekää katselemaan maisemia satulan selästä. Myös lumikengillä on tunnelmallista kulkea metsässä ja hangilla.

Sisällä viihtyville: Rennoksi aktiviteetiksi sopii keilaus, jossa pienempikin lapsi saa onnistumisen elämyksiä, kun laidat estävät pallon vierimiseen ränniin.

Eläinrakkaille: Vierailu kissakahvilassa sisältää herkkuja ja rauhoittavaa rapsuttelua. Kaupan päälle saa kissakuumeen, jos ei sellaista vielä ollut.

Kulttuurin ystäville: Menkää elokuviin! Elokuvateattereissa pyörii talvilomaviikon aikaan esimerkiksi Risto Räppääjä ja villi kone, Muklat: Viirun ja Pesosen talon asukit, Titanicin 25-vuotisuudelleenjulkaisu tai Marvel-elokuva Ant-man and the wasp: Quantumania.

Satsaa: Lomalla nautitaan extrajutuista

Vesipedoille: Järjestäkää paljubileet ystäväperheen kanssa. Paljun voi vuokrata oman talon pihalle ja nauttia kuumasta kylvystä tähtitaivaan alla.

Ulkoilijoille: Käsi ylös, kuka haluaa laskettelurinteeseen? Kun viettää päivän raittiissa ulkoilmassa suksilla tai laudalla, on illalla takuulla väsynyt ja onnellinen. Tai vuokratkaa asuntoauto pariksi päiväksi ja huristelkaa laskettelurinteen kupeeseen karavaanarialueelle. Taatusti hauskaa ja erilaista!

Sisällä viihtyville: Sisäleikkipuistossa saa hien pintaan esimerkiksi hyppimällä trampoliinilla, pelaamalla sählyä tai donkkaamalla palloja koriin. Jos kaipaatte haasteita aivonystyröille, menkää pelaamaan pakohuonepeliä. Joukkueena pelaaminen hitsaa yhteen, ja on hauskaa huomata, miten eri-ikäiset perheenjäsenet hoksaavat erilaisia vihjeitä.

Eläinrakkaille: Sykähdyttäisivätkö nelijalkaiset silkkiturvat ja tölttäävä askellus? Vaellus islanninhevosilla lumisen luonnon keskellä sopii myös aloittelijoille. Huskysafarilla kiidetään reen kyydissä lämpimien taljojen alla ja nautitaan vauhdista ja jännityksestä.

Kulttuurin ystäville: Suuntaa museoon, jossa saa tehdä ja tutkia. Miltä kuulostaa karaoken laulaminen tai flipperin rämpyttäminen? Vieraile esimerkiksi Helsingissä Musiikki- tai Teatterimuseossa, Vantaalla Heurekan Leikin voima -näyttelyssä tai Tampereella Muumimuseossa tai Pelimuseossa.

Myös kotimaan matkoilla voi sattua ja tapahtua. Tiesithän, että Pohjola Vakuutuksen jatkuva matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi myös kotimaan matkoillasi. Lue lisää.

Lue myös:

Etkö keksi tekemistä hiihtolomalle? Katso seitsemän edullista vinkkiä

Viisi vinkkiä Lapin matkalle – jos laskettelu ei kiinnosta

Milloin matkavakuutus korvaa kotimaan matkalla?