Seuraavan kerran kun lähdet reissuun, ota selvää lomapaikkasi julkisista uimahalleista. Kesäisin kannattaa muistaa tunnelmalliset maauimalat. Alla on poimintoja erilaisista upeista uimahalleista Suomessa.

Yhdeksän allasta ja avanto Kokkolassa

Uintikeskus VesiVeijari sopii hyvin elämyshakuisille ja lapsiperheille, sillä se on yksi Suomen monipuolisimmista uimahalleista. Uintikeskuksessa on yhdeksän allasta, kuten 17 metrin vesiliukumäellä varustettu lasten opetusallas, kahdeksanratainen pääallas, hyppyallas, kaksi poreallasta ja terapia-allas. Talvisin kävijät pääsevät uimaan altaaseen tehtyyn avantoon viereisessä maauimalassa.

Uintikeskus VesiVeijari, Kaarlelankatu 55, Kokkola

Nostalgian nälkään 50-luvun uimahalli

Pyynikin uimahalli on Tampereella, nimestään huolimatta ei Pyynikin vaan Amurin kaupunginosassa sijaitseva uimahalli. Perinteikäs uimahalli on Suomen ensimmäisiä uimahalleja, ja se otettiin käyttöön vuonna 1956.

Allashuoneen läntiseen päätyyn tuli silloisen Tampereen suurin ikkuna, joka on 156 neliömetrin kokoinen. Uimahallin mittava peruskorjaus kesti viisi ja puoli vuotta ja valmistui kesällä 2012.

Uimahallissa on 25 metrin pääallas ja monitoimiallas, joka on tosin yleensä arkisin varattu ryhmien käyttöön. Lisäksi hallissa on hyppytelineet, lasten kahluuallas, kylmävesiallas ja poreallas.

Pyynikin uimahalli, Kortelahdenkatu 26, Tampere

Rentoudu kuumavesialtaassa Kajaanissa

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden huomaa jo kaukaa rakennuksen ulkopuolella kiemurtelevasta vesiliukumäestä. Paikan toinen erikoisuus on rentouttava kuumavesiallas. Voit halutessasi varata ajan hierojalle tai solariumiin. Lisäksi löytyy esimerkiksi kahdeksanratainen pääallas, monitoimiallas, kylmävesiallas ja hyppytorni.

Vesiliikuntakeskus sijaitsee Kajaanin keskustassa. Allasalueen ikkunoista voit ihailla vieressä virtaavaa Kajaaninjokea.

Vesiliikuntakeskus Kaukavesi, Jokikatu 5, Kajaani

Ui ympäri vuoden ulkona

Ainutlaatuinen elämys on Helsingin Katajanokalla sijaitseva Allas Sea Pool. Ulkona uidessasi voit ihailla presidentinlinnaa, SkyWheel Helsinki -maailmanpyörää, Suomenlinnan lauttoja ja valtavia risteilyaluksia. Lippu on tosin vähän tavallista uimahallia kalliimpi, aikuiselta 15 euroa.

Voit polskia lämmitetyssä altaassa ja pulahtaa merivesialtaassa. Merivesialtaan vesi pumpataan kauempaa mereltä puhtaammista virtauksista, suodatetaan ja käsitellään uv-tekniikalla.

Paikalla on harvoin pieniä lapsia muuten kuin kesäkaudella, jolloin lastenallas on käytössä. Saunoista avautuvat ikkunat merelle. Lopuksi voi suunnata rakennuksen kahvilaan, ravintolaan tai näköalabaariin.

Allas Sea Pool, Katajanokanlaituri 2 A, Helsinki

Aikuiseen makuun kuin roomalainen kylpylä

Hieno kokemus on pulikoida Suomen ensimmäisessä julkisessa uimahallissa. Yrjönkadun uimahalli avattiin vuonna 1928 Helsingin keskustaan. Klassismia edustava rakennus on sisältä kuin muinainen roomalainen kylpylä.

Uimahallissa on erikseen naisten ja miesten päivät (naiset uivat maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin). Erikoisuus on se, että uida voi joko uima-asussa tai alasti.

Täällä törmää harvoin pikkulapsiin, koska ei ole lastenallasta. Hallissa on yksi 25 metriä pitkä allas. Pesutiloissa on kaksi sähkösaunaa.

Edullisen kertalipun lisäksi voit ostaa yläkertaan 16 euron lipun, johon kuuluu lepohytti kylpytakkeineen. Kalliimmalla lipulla pääset yläkerran puulämmitteiseen saunaan, höyrysaunaan, infrapunasaunaan ja Cafe Yrjöön.

Yrjönkadun uimahalli, Yrjönkatu 21 b, Helsinki

Matkavakuutus on hyvä olla voimassa myös kotimaassa matkustaessa. Pohjola Vakuutuksen jatkuva matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi myös Suomessa ja kotimaan matkoillasi.

Lue myös:

Dippaa itsesi avantoon – tunnetko nämä Suomen talviuintipaikat?

Suomi on pullollaan upeita luontokohteita – onko joku näistä seuraava retkikohteesi?