Viime vuoden keväänä Vilja Salmi, 17, tunsi olonsa epätoivoiseksi. Korona tuntui vieneen viimeisetkin mahdollisuudet kesätyön löytämiseen.

– Kaupungin kesätyösetelin saa vain alle 16-vuotiaana, ja useimpiin muihin töihin vaaditaan täysikäisyyttä. 17-vuotias on kesätöiden suhteen väliinputoaja, Salmi sanoo.

Suurin osa kavereista jäi ilman kesätyötä, mutta Salmen kohdalla onni potkaisi. Hän haki töitä jalkapalloseura HJK:sta, joka pystyi palkkaamaan nuoren Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla. OP maksoi Salmen palkan kahden viikon ajalta.

– Olin liikuntaleirin ohjaajana. Ohjasin toimintatuokioita, joissa pelattiin, leikittiin, luettiin ja askarreltiin.

Työ oli Salmen mielestä ihanaa, mutta samalla sopivan haastavaa.

– Kun kohtasin lasten vanhempia, tajusin, että kyseessä vakavasti otettava työ. Vastuu lapsista oli ohjauksen ajan minulla.

Salmen haave on tulla jonain päivänä lastenlääkäriksi. Tuo unelma sai kesätyössä vahvistusta.

– Parasta työssä olivat lapset. Oli aidosti ihanaa mennä joka päivä töihin, kun sai olla lasten kanssa.

Tärkeää oli toki myös ansaita omaa rahaa. Kahdelta viikolta palkkaa kertyi 350 euroa.

–  Olen huono pyytämään vanhemmiltaan rahaa mihinkään ylimääräiseen. On ihan eri fiilis, kun voi käyttää ostoksiin itse ansaitsemaansa rahaa.

Mikä parasta, kesätyö poiki lisäkeikkaa HJK:lla. Salmi on tehnyt syksyn ja talven aikana töitä seuran maskottina sekä miesten että naisten joukkueen kotipeleissä. Toiveissa on jatkaa hommia seuran riveissä myös ensi kesänä.

Haku on nyt käynnissä!

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa osuuspankki tarjoaa työnantajana toimivalle yhdistykselle tuen nuoren työllistämiseksi. Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP maksaa yhdistykselle nuoren palkan kahdeksi viikoksi.

15 – 17-vuotiaat nuoret voivat hakea kampanjan kesätöitä. Nuorten kesätyöhaku on käynnissä 15.3.–18.4.2021. Lisätietoja löydät osoitteesta op.fi/kesaduuniopnpiikkiin

Lue myös:

Jäikö kesätyö saamatta? Ei hätää, vaihtoehtoja löytyy