Tyypillisimpiä vahinkoja nuorilla kuskeilla ovat peräänajot ja tieltä suistuminen. Nuorissa ikäluokissa vakavat vahingot korostuvat, sillä alle 24-vuotiaat kuskit ovat mukana myös joka viidennessä kuolemaan johtaneessa kolarissa.

– Ajotaidot karttuvat kuitenkin varsin nopeasti kokemuksen myötä. Riski aiheuttaa liikennevahinko pienenee huomattavasti ajokortin ensimmäisinä voimassaolovuosina - jopa neljäsosaan ajokortin viiden ensimmäisen voimassaolovuoden aikana, Mikko Pöyhönen Pohjola Vakuutuksesta kertoo.

Turvallisuus liikenteessä syntyy monen tekijän summana: millä asenteella, kiireellä ja vireystilalla lähdemme liikenteeseen. Ajoneuvon kunnon merkitys on myös kiistaton – erityisesti rengaskunnon Suomen vaihtelevissa keleissä.

Ajoharjoittelun suuri merkitys

Autokoululaisten harjoittelu ajoradoilla on vähentynyt viime vuosina, koska se ei ole enää pakollista ajokorttia suoritettaessa.

– Simulaattoriharjoittelu on hyvä lisä harjoitteluun, mutta se ei korvaa liukkaan kelin harjoittelua oikealla ajoradalla, sanoo Autokoululiiton puheenjohtaja Jukka Kiviniemi.

Muuta evästeasetuksiasi

Ajokortin hankkimisen yhteydessä hankintaan perustaidot, jotka syvenevät varsinaisesti liikenteeseen siirtymisen myötä. Ajoharjoittelun merkitys ajoneuvon hallintataitojen ja yleisen ajo-osaamisen kannalta on erittäin tärkeää.

– Me Pohjola Vakuutuksessa uskomme vahvasti siihen, että ajamaan oppii ajamalla ja haluamme kannustaa nuoria sekä heidän vanhempiaan valitsemaan sellaisen ajokorttivaihtoehdon, johon sisältyy varsinaisella ajoneuvolla suoritettava ajoharjoittelu, Mikko Pöyhönen sanoo.

Pohjola Vakuutus myöntää yhteistyössä Suomen Autokoululiiton ja yhteistyöhön lähteneiden ajoratojen kanssa ympäri Suomen vapaaehtoisesta kaskovakuutuksesta hintaedun, joka vastaa vähintään ajoharjoittelun kustannuksia.

Tutustu etuun