Yhteistyön tavoitteena on tarjota sähköauton latausmahdollisuus mahdollisimman laajalle. Latauspisteet tullaan sijoittamaan OPn konttoreiden yhteyteen ja verkosto laajenee myöhemmin. Latauspisteiden rakentaminen aloitetaan toukokuun lopussa ja ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus avata 100 latauspistettä Helsingistä Kuusamoon.

Ponnistus on tärkeä sähköautoilun yleistymiselle, sillä Suomi on monella tapaa sähköautoilun kehitysmaa. Norjassa ja Virossa tilanne on parempi, sillä molemmissa naapurimaissa latausverkosto on huomattavasti paremmalla tolalla kuin meillä. Sähköautoja on Norjassa 130 000 ja Suomessa vastaava luku on tuhat. Kun siihen lisätään hybridiautot, nousee määrä 3000:n autoon.

– Haluamme edistää sähköautoilun kasvua Suomessa ja tehdä siitä helppoa uusien palveluiden avulla. Latausverkoston rakentaminen Osuuspankkien yhteyteen edesauttaa myös Kulku-palvelun laajenemista, kertoo OPn digitaalisesta liiketoiminnasta ja uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja Harri Nummela.

Sähköautojen latausverkoston rakentaminen tukee myös hallituksen tavoitetta sähköautoilun määrän kasvattamisesta 250 000 sähköautoon vuoteen 2030 mennessä. Ilman hyvää latausverkostoa tavoitteiden täyttyminen ei ole itsestäänselvyys.

Uusista latauspisteistä tulee osa Fortumin Charge & Drive –verkostoa, joka on ennen OPn mukaantuloa 90 latauspistettä. Yhteistyön myötä verkosto kaksinkertaistuu kertaheitolla. Fortum on markkinajohtaja myös Norjan latausverkostossa, joten kokemusta verkoston rakentamisesta on valmiiksi.

– Yhteistyö OPn kanssa nostaa sähköautojen latausverkoston uudelle tasolle myös meillä, kommentoi Fortumin Charge & Driven kehitysjohtaja Rami Syväri.

Yhdeksi suureksi sähköautoilun yleistymistä jarruttavaksi syyksi on arvioitu latausverkoston puutteellisuus. OPn ja Fortumin myötä sähköautoilusta tulee varteenotettava vaihtoehto myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Koko maan kattava latausverkosto antaa sähköautoilulle sen kaipaaman lisäpotkun.

Muuta evästeasetuksiasi