Kotimaa on myös tänä vuonna kiinnostava matkakohde. Ulkomaiden eksotiikkaa kaipaavan ei tarvitsekaan aina lähteä merta edemmäs kalaan, sillä tunnelmallisen omaperäisiä kohteita löytyy myös Suomesta.

Listasimme alle viisi paikkaa, joissa tuntuu kuin ei kotimaan kamaralla olisikaan. Aloita kesälomareissun suunnittelu näistä!

Yyterissä kuin Kanarialla

Porin Yyteri on Suomen suosituin hiekkaranta, ja sen kauniista dyyneistä on kuultu myös maailmalla. Näyttävällä, kuusi kilometriä pitkällä rannalla voikin aistia ulkomaisen eksoottista rantatunnelmaa, jota voisi verrata vaikkapa Kanarian Maspalomasista löytyviin hiekkadyyneihin. Rannalla rentoutumisen lisäksi Yyterissä voi viettää kesäpäivää esimerkiksi luontopolulla, seikkailuradalla tai golf-kentällä.

Ukko-Pekan kyydissä kuin Skotlannissa

Suomen suurimpana henkilöliikenteen höyryveturina aikanaan tunnettu Ukko-Pekka ihastuttaa vanhan ajan tunnelmasta nauttivia matkustajia. Nostalgista matkaa junan kyydissä voisikin verrata vaikkapa maailmankuuluun, Skotlannissa kulkevaan Länsi-Ylämaan junaan.

Erityisen ihanan Ukko-Pekasta tekee alkuperäisten vaunujen nostalginen sisustus. Siitä voi nauttia esimerkiksi vuonna 1949 rakennetussa kantri-baarivaunussa, mahonkisisustetussa kahvilavaunussa tai tunnelmallisissa salonki- ja päivävaunuissa. 

Anttolassa kuin Espanjan viinitiloilla

Luonnonkauniissa maisemissa vain 18 kilometrin päässä Mikkelistä sijaitsee Ollinmäen viinitila. Siellä voi tuntea espanjalaisten viinitilojen tunnelmaa kotimaisessa mittakaavassa. Autenttisen viinitilan tuotteita voi maistella tornibaarissa tai aurinkoterassilla, ja viinitastingien jälkeen voi siirtyä yöunille kotoisaan villaan. Kotimaisista marjoista ja hedelmistä valmistettuja viinejä voisikin luonnehtia pilke silmäkulmassa vaikkapa Ollinmäen cavaksi.

Naantalissa kuin Tukholman saaristossa

Yhteensä yli tuhat pientä saarta sekä tuhat kilometriä rantaviivaa käsittävä Naantalin saaristo koostuu Rymättylän, Merimaskun, Velkuan ja Livonsaaren alueista. Saaristoon pääsee pyöräillen, autolla tai vesiteitse esimerkiksi Velkualta sekä Rymättylästä lähtevän maksuttoman lossin kyydissä. Pittoreski saaristo on upea vastine lumoavalle Tukholman saaristolle, joskin huomattavasti lähempänä kotia, vain hetken matkan päässä Turusta.

Parikkalassa kuin Oslossa

Etelä-Karjalan Parikkalassa, noin viitisenkymmentä kilometriä Imatralta pohjoiseen sijaitsee Parikkalan patsaspuisto, joka on todennäköisesti yksi Suomen erikoisimmista nähtävyyksistä. Kyseessä on taiteilija Veijo Rönkkösen elämäntyötä esittelevä noin puolen hehtaarin kokoinen puisto, joka on täynnä toinen toistaan erikoisempia ihmispatsaita. Puisto muistuttaa hieman Oslon Ekebergparkenia, josta löytyy niin ikään lukuisia ihmishahmoja muistuttavia veistoksia – Rönkkösen patsaat vain ovat varmasti monen mielestä norjalaisvastineitaan hämmentävämpiä.

Lähteet: Parikkalan Patsaspuisto, Visit Naantali, Visit Yyteri, Ukko-Pekka, Visit Saimaa

Kotimaanmatkailu ja Suomen sisäinen matkustaminen on suosittua etenkin kesäaikaan. Tiesitkö, että Pohjola Vakuutuksen jatkuva matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi myös Suomessa ja kotimaan matkoillasi. Lue lisää.

Lue myös:

Junamatkailu on nyt trendikästä – nämä junareitit ovat kuin sadusta

Matkusta tänä kesänä kotimaassa: Tässä ovat Suomen Riviera, Ateena sekä Niagara

Kolme ihanaa kesäkaupunkia – ja niiden parhaat Instagram-kohteet