Matkalle lähtijän kannattaa koronan takia ottaa muutamia asioita huomioon, kun suunnittelee esimerkiksi talvilomaksi matkaa. Vastasimme viiteen kysymykseen koronasta ja matkavakuutuksesta.

Korvaako matkavakuutus, jos vakuutettu itse tai hänen läheisensä sairastuu ennen matkaa ja matka joudutaan perumaan? 

Pohjola Vakuutuksen matkustajavakuutus korvaa oman ja vakuutukseen liitetyn läheisen, esimerkiksi alaikäisen lapsen, sairaustapauksesta johtuvan peruutuksen edellyttäen, että molemmat ovat vakuutettuina Pohjola Vakuutuksen myöntämällä matkustajavakuutuksella.

Voiko matkavakuutuksesta saada peruuntuneesta matkasta korvauksia pelkän koronan kotitestin positiivisen tuloksen perusteella?

Matkan peruuntuminen on korvattavaa, mikäli sairaus tai tapaturma estävät matkalle lähtemisen lääketieteellisin perustein. Matkalle lähdön estyminen tulee olla lääkärin toteama. Samaa perusperiaatetta noudatetaan myös koronan osalta.

Korvaako vakuutus, jos on altistunut koronalle ennen matkan alkua ja matkan joutuu perumaan?

Peruuntuminen on korvattavaa ainoastaan sairauden tai tapaturman johdosta. Koronalle altistuminen tai pelkkä karanteeni itsessään ei oikeuta korvaukseen matkan peruuntumisen osalta

Tarjoaako Pohjola Vakuutus erityistä matkavakuutusta, jota esimerkiksi Thaimaa vaati (koronasta aiheutuvien hoitokulujen kattavaa vakuutusta)?

Pohjola Matkustajavakuutuksen avulla saa myös Thaimaan viisumin, kun esimerkiksi matkasairautena koronan hoitokulujen korvaamiselle ei ole euromääräistä ylärajaa. Pohjola Vakuutus toimittaa myös viisumia varten tarvittavan vakuutustodistuksen.

Miten pitää toimia, jos sairastuu matkalla ulkomailla koronavirukseen?

Pohjola Vakuutuksen matkustajavakuutus korvaa koronaviruksen aiheuttamat hoitokulut.

Ulkomailla Pohjola Vakuutuksen asiakkaita auttaa Euro-Centerin laaja lääkäriasemaverkosto. Mikäli ulkomailla joutuu sairaalahoitoon tai tarvitsee tutkimuksen tai leikkauksen, on Pohjola Vakuutuksen matkahätäpalveluun oltava yhteydessä etukäteen.

Muista tarkistaa aina ennen matkalle lähtöä ajantasaiset maahantulo- ja karanteenimääräykset kohdemaan viranomaisilta.

Matkavakuutus korvaa laajimmillaan sekä matkustajan että matkatavaroiden erilaisia vahinkoja. Tutustu esimerkkeihimme matkavakuutuksen korvaustilanteista ja katso, mitä matkavakuutus korvaa ja mitä matkavahinkoja jää omalle vastuulle.

Lue myös:

Lähdössä matkalle: Millainen matkavakuutus on tarpeen?