Viime aikoina näyttelijä Lena Meriläisen, 68, kukkaronnyörit ovat olleet löysällä oman rakkaan koiran takia. Pian 14 vuotta täyttävä sekarotuinen Lara-koira alkaa olla jo siinä iässä, että kremppaa löytyy jos jonkinlaista. Sen kanssa onkin käyty hiljattain muun muassa eläinlääkärillä ja koiraosteopaatilla.

Laran lisäksi kotona touhuaa 8-vuotias Muru, joka on Laran pentu.

– Nämä koirat ovat suuri rakkauteni. Lara on niin ihana tyyppi: jääräpäinen, mutta viisas koira. Vaikka se on jo vanha ja sen hoitoon kuluu siksi aika paljon rahaa, sillä ei ole minulle merkitystä. Teen sen rakkaudesta.

Meriläisellä on yhteishuoltajuus koirista oman tyttärensä perheen kanssa. Talvisin hoitovastuussa vuorotellaan, mutta kesät koirat viettävät pitkälti Meriläisen ja aviomies Olli Tolan kanssa mökillä. Se sijaitsee Luopioisissa Pirkanmaalla.

– Mökki on koirillemme taivas. Ne menevät aivan sekaisin heti, kun tajuavat, minne olemme lähdössä. Syksyisin ne mulkoilevat meitä paheksuen, kun olemme lähdössä taas takaisin kaupunkiin, Meriläinen nauraa.

Perhe: ”Jaamme yhdessä ilot ja murheet”

Lena Meriläisella ja Olli Tolalla on tyttäret, joilla on lapsia ja lapsenlapsia. Vanhin tytär on 46-vuotias, nuorin lapsenlapsenlapsi 2-vuotias. Lähisukuun ehti parhaimmillaan kuulua viisi sukupolvea, kunnes Lenan äiti menehtyi pari vuotta sitten.

– Olemme kaikki hyvin läheisiä ja näemme toisiamme paljon. Sanomme kööriämme meidän pikku suvuksi. Jaamme yhdessä elämän tärkeät ilot ja murheet. Se on elämäni onnistuminen.

Meriläinen käyttää mielellään myös rahaa eri-ikäisiin perheenjäseniinsä ja heidän tukemiseensa. Hän muun muassa osti tyttärensä ja tämän puolison omakotitalosta pienen osan, jotta nämä pääsivät kiinni unelma-asuntoonsa.

– Autan perhettäni rahallisesti kaikessa, missä voin. Olen päättänyt, etten säästä rahojani perintöön, sillä he tarvitsevat rahaa juuri nyt. Vaikka perintö pienenee, tuesta on apua tässä hetkessä.

Lomailu: ”Mökkimaailma on yksinkertainen”

Lomailu ja ulkomaanmatkat ovat aina olleet Meriläiselle mieleisiä ajanviettotapoja. Kun tyttäret olivat pieniä, perhe suuntasi yleensä lapsiystävällisiin kohteisiin rantalomille, esimerkiksi Kreikkaan.

Kun Lena ja Olli nykyään lähtevät reissuun kaksin, he matkustavat mielellään Eurooppaan kaupunkilomille ja kulttuurikohteisiin. Meriläisen seuraava haavekohde on Italian Napoli.

Pandemian vuoksi reissut ovat kuitenkin jääneet parin viime vuoden aikana vähiin. Silloin Meriläinen ja Tola ovat lomailleet sitäkin enemmän mökillään, joka on myös talviasuttava.

– Mökkimaailma on yksinkertainen. Siellä tehdään tietyt perusrutiinit ja luonto on lähellä. Siellä mieli lepää. Ainut ikävä puoli ovat hyttyset, mutta ne kuuluvat Suomen kesään.

Ihonhoito: ”Käyn kerran vuodessa ihotautilääkärillä”

Näyttelijänä Meriläinen tunnetaan muun muassa rooleistaan tv-sarjoissa Kotikatu ja Syke. Koska hän esiintyy työkseen kameran edessä, omasta ulkonäöstä huolehtiminen on hänelle tärkeää.

– Olen käynyt viimeiset 15 vuotta ihotautilääkärillä hakemassa neuvoja, jotta voin hoitaa ihoani parhaan kykyni mukaan. Kerran vuodessa menen isompaan hoitoon, joka pitää niin sanotusti kasvojen rakennuspuut kunnossa. Käyn myös nelisen kertaa vuodessa mesoterapiassa, joka on ihon perushuoltoa.

Kotihoitokeinoihin Meriläisellä kuuluvat muun muassa kasvojen kuorinta sekä aamuisin kasvojen pesu mahdollisimman kylmällä vedellä. Mökillä ollessaan hän hakee pesuveden kaivosta, sillä järven vesi tuntuu kesäisin liian lämpimältä.

Treenaus: ”En voi elää ilman liikuntaa”

Liikkuminen on ollut Meriläiselle tärkeää lapsuudesta asti. Nuoruudessa hänen lempilajejaan olivat tanssi ja baletti, mutta ne ovat iän myötä jääneet. Tällä hetkellä hän käy pilatestunneilla, tekee kotona voimaharjoittelua ja lenkkeilyttää koiria.

– En voi elää ilman liikuntaa, mutta kausikortteihin ja välineisiin menee toki oma osansa rahoista. En tosin hanki mitään kovin kalliita urheiluvälineitä.

Hiljattain Meriläinen on myös hurahtanut treenaamaan leuanvetoja, joita ei ole koskaan ennen osannut. Niitä varten hän osti rekin ja kuminauhan sekä kotiin että mökille.

– Olen todella innostunut leuoista. Minulla pitää aina olla joku projekti päällä, ja nyt se on tämä. Tavoitteeni on oppia vetämään ainakin pari leukaa.

Sinä tiedät, mikä sinulle on kaikkein tärkeintä. Vakuutussäästämisen avulla mahdollistat elämäsi tärkeimpiä asioita ja unelmiasi hyvissä ajoin. Lue lisää.

Lue myös:

Robin: ”Kansainvälisen uran luomiseen kuluu rahaa”

Minna Tervamäki: "Maksan esityksestä, vaikka saisin vapaalipun"